Φωτιά στη Δαδιά: 18 τελικά οι νεκροί μετανάστες κοντά στο δάσος

Επιβεβαιώθηκε τελικά η αρχική αναφορά, ότι οι νεκροί μετανάστες ήταν 18 και όχι 26 όπως είχε ακουστεί εκ των υστέρων από ορισμένα site. 

Αθήνα.- Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θεάμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες στο δάσος της Δαδιάς. Eντόπισαν μεγάλο αριθμό απανθρακωμένων μεταναστών από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε την Δευτέρα στο πυκνό δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Οι σοροί εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, σε μια περιοχή με μαντριά.

«Από επιτόπιο έλεγχο στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αβαντα, εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν υπάρχει δηλωμένη εξαφάνιση κάτοικων, διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.