Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Πέταξε» στον τελικό ο Τεντόγλου – Η κίνηση αλά… Ρος Γκελερ μετά την πρόκριση

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα σημείωσε με την τρίτη προσπάθειά του επίδοση 8,25 μέτρα στο α’ γκρουπ του προκριματικού και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό, αφού πέρασε το όριο των 8,15 μέτρων για την απευθείας πρόκριση που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Το πρώτο άλμα του 25χρονου πρωταθλητή ήταν άκυρο, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε επίδοση 7,95 μέτρα.

Τα γαλλικά και η επική αντίδραση μετά την πρόκριση

Ο Μίλτος Τεντόγλου αμέσως μετά το άλμα στα 8,25μ., έριξε μερικά… μπινελίκια στον εαυτό του, λέγοντας δύο φορές «τι μ@@@ς είμαι».

Μάλιστα, μετά την επιβεβαίωση του άλματος που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό, έκανε και μία χειρονομία που παραπέμπει στον… Ρος Γκέλερ από τη δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια». Έκανε τα χέρια του δύο γροθιές και τα χτύπησε δύο φορές το ένα με το άλλο.

Για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, ο Ρος χρησιμοποιούσε αυτήν τη κίνηση, για να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο, χωρίς να τον καταλαβαίνουν.

Η χειρονομία του Ρος Γκέλερ

«Είμαι λίγο βλάκας – Ξόδεψα ενέργεια χωρίς λόγο»

Ο Μίλτος Τεντόγλου παρά την πρόκριση στον τελικό δεν ήταν ευχαριστημένος από τα άλματά του και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ δεν μάσησε τα λόγια του.

«Δεν ανησύχησα. Είμαι λίγο βλάκας. Έκανα άκυρο για δύο εκατοστά. Ήταν εύκολη η πρόκριση. Είπα να πατήσω πίσω στο δεύτερο άλμα και πάτησα… στο σπίτι μου, πάτησα 30 πόντους πίσω και έκανα 7,95μ. Δεν φοβήθηκα, απλά έκανα παραπάνω άλματα. Για ποιον λόγο; Χαζομάρα μου. Αύριο είναι ο τελικός και ξόδεψα τσάμπα ενέργεια. Και το έχω ξανακάνει. Συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε νέο στάδιο, το οποίο εδώ είναι φανταστικό» είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στο άλμα του Τζαμαϊκανού άλτη στα 8,54μ, του Τζαμαϊκανού, ο Μίλτος ήταν ξεκάθαρος: «Αύριο όλα ξεκινούν από το μηδέν. Το 8,54μ που έκανε δεν μετράει αύριο. Όλα από την αρχή. Όπως τον είδα βέβαια, πιστεύω ότι μπορεί και παραπάνω. Κι εγώ πιστεύω θα βγάλω ένα τέτοιο άλμα. Θέλω πολύ να κερδίσω, αλλά δεν θα με πειράξει αν χάσω από μεγάλο άλμα. Πολλοί πέρασαν με το τρίτο άλμα. Ήταν 20 άτομα στον προκριματικό και περιμέναμε ώρα. Θα γίνει ωραίος τελικός».

Πηγή: enikos.gr