Oι ιδρυτές του Oakleigh Grammar γιόρτασαν την 40ή επέτειο της ίδρυσής του

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

Την Παρασκευή, 18 Αυγούστου το Oakleigh Grammar διοργάνωσε συνέλευση των ιδρυτών του για να γιορτάσει την 40ή επέτειο από την έναρξη του σχολείου, το οποίο ιδρύθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Oakleigh και Περιχώρων, η οποία γιορτάζει φέτος την 60ή επέτειο της ίδρυσής της.

Το ιδρυτικό μέλος και επίτιμος διευθυντής του Σχολείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οι επίτιμοι πρόεδροι της Κοινότητας, Κωνσταντίνος Μπαλτάς και Άγγελος Σαρδέλλης, οι πρώην διευθυντές Ελπινίκη Παύλου, Άγγελος (Ivan) Παπαδόπουλος, Steve Charisis και Patrick Power, τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο διευθυντής Mark Robertson και ο προσκεκλημένος ομιλητής, ο πολιτειακός γερουσιαστής South-Eastern Metropolitan, κ. David Davis, ο οποίος είναι σκιώδης ειδικός υπουργός Επικρατείας και σκιώδης υπουργός για τις Τέχνες και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες ήταν μεταξύ των επισήμων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, η οποία άνοιξε με μια… εκρηκτική είσοδο από τους τυμπανιστές του Oakleigh Grammar.

Μετά την εναρκτήρια προσευχή από τον ιερέα του Oakleigh Grammar Πατέρα Σταύρο, ο κ. Davis απηύθυνε παθιασμένη ομιλία προς τους μαθητές, παρακαλώντας τους να καλλιεργήσουν την ελληνική κληρονομιά τους και να διατηρήσουν ζωντανή τη γλώσσα και τις παραδόσεις. Επαίνεσε το σχολείο για την εντυπωσιακή αναγνώριση αυτού του σημαντικού γεγονότος στην ιστορία του.

Ο σημερινός διευθυντής Mark Robertson, μίλησε από καρδιάς καθώς απευθυνόταν στο ακροατήριο, το οποίο αποτελούνταν από μαθητές από την προετοιμασία έως το 12ο έτος, καθηγητές, βοηθητικό προσωπικό και επισήμους. Ευχαρίστησε τους ιδρυτές κ. Ροβολίδη, κ. Ζαφειρόπουλο και πατέρα Νικόλαο Μουτάφη, οι οποίοι μαζί με την Επιτροπή Διοίκησης του 1983 τόλμησαν να ονειρευτούν και να το κάνουν πραγματικότητα. Αναγνώρισε την παρουσία της Presvetyra Moutafis και αναφέρθηκε στη μνήμη του Πατέρα Μουτάφη, ο οποίος άφησε κληρονομιά πίστης, οράματος και πίστης ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μεγαλείο.

“…το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι η κουλτούρα μας της συμμετοχικότητας είναι αυτή του να γιορτάζουμε όλα τα παιδιά ως ιερά δώρα του Θεού – στην ουσία είμαστε το “αληθινό μπλε” αυστραλιανό πολυπολιτισμικό σχολείο – ακριβώς εδώ στο Oakleigh Grammar, έχουμε να υπερηφανευόμαστε για ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας των μαθητών, όπως καθορίζεται από το ISV.

Σε αυτή τη σημαντική περίσταση αποτίω φόρο τιμής στα πρώην και νυν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό, τους γονείς, τους πολιτικούς ηγέτες, τις ομάδες της ελληνικής κοινότητας, τους αποφοίτους και φυσικά τους μαθητές μας, καθώς εκπροσωπείτε το μέλλον μας”, είπε ο κ. Robertson στην ομιλία του.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oakleigh Grammar School και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Oakleigh, κ. Χρήστος Δαματόπουλος (Chris Damatopoulos) ήταν εμφανώς συγκινημένος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, όπου τόνισε ότι οι μαθητές βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε απόφασης που λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο και συνεχίζουν να εμπνέουν κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου να προσφέρει στην κοινότητα.

Το εντυπωσιασμένο κοινό διασκέδασε με τη χορωδία της Σχολής, μια θεατρική παρουσίαση, ένα βίντεο που αναδεικνύει την ιστορία της Σχολής, επίδειξη ελληνικών χορών και μια ζωντανή παράσταση μπουζουκιού από τον μαθητή, Τόνι Πιστικάκη.

Μετά από μια παρουσίαση στα επί μακρόν υπηρετούντα μέλη του προσωπικού, ο Πατέρας Σταύρος έκλεισε με μια ευλογία, μετά την οποία, το προσωπικό, οι αρχηγοί των μαθητών και οι καλεσμένοι απόλαυσαν πρωινό τσάι.

Πηγή:neoskosmos.com