Η Επιτροπή Θεσμών ξεκίνησε το έργο για την επικαιροποίηση των κατάστιχων της Ομοσπονδίας Ν.Υ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

H συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης 31ης Αυγούστου 2023

Νέα Υόρκη.- Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2023 συνήλθε σε σώμα, εξέλεξε πρόεδρο τον Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και Γραμματέα των Αναστάσιο Καραγκούνη, πρόεδρο του Συλλόγου Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος» και ξεκίνησε το δύσκολο έργο για την επικαιροποίηση των κατάστιχων της Γενικής Συνελεύσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η Επιτροπή,  είναι οκταμελής, εξελέγη κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνεδρίασης της 29 Ιουνίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και απαρτίζεται από τους Γεώργιο Κίτσιο, από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Αναστάσιο Καραγκούνη, από τον Σύλλογο Κωσταραζινών “Άγιος Δημήτριος”, Γιώργο Σερέτη από τον Σύλλογο Ελευθεριάνης Ναυπακτίας, Χρήστο Βουρνά, από τον Σύλλογο Αρκάδων «Γέρος του Μωριά», Γιώργο Μεϊντάνη, από τον Σύλλογο Υδραίων «Ανδρέας Μιαούλης», Βίκτωρα Γκόρο, από τον Σύλλογο Χειμαρριωτών , Τριανταφυλλιά Σφυροπούλου από τον Σύλλογο Ερμούπολης και Νικόλαο Κωστόπουλο, από τον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, κ. Γεώργιος Κίτσιος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύνθεση της επιτροπής και το πνεύμα ενότητας που επικράτησε κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης.

Σε πρώτο πλάνο ο Τάσος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Παράλληλα τόνισε ότι το προεδρείο και τα μέλη της παρά την θερινή ραστώνη εργάζονται προκειμένου να εξετάσουν τα κατάστιχα τόσο με τους οικονομικά τακτοποιημένους Συλλόγους και Αδελφότητες, όσο και με τους φορείς που για διάφορους λόγους έχουν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας είτε και εκείνους που έχουν διαγραφεί για διάφορους λόγους.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους Συλλόγους να συμμετάσχουν στην επικείμενη γενική συνέλευση και να προσφέρουν την συμβολή τους στην αναγέννηση της Ομοσπονδίας», επεσήμανε ο κ. Κίτσιος.

Ο κ. Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι θα αναζητήσουν τις καταστάσεις με τους φορείς και με τους αντιπροσώπους, που συμμετείχαν στις εκλογές του 2019 και του 2021, θα διασταυρώσουν τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουν με τους φορείς προκειμένου να επικαιροποιήσουν την κατάσταση των αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που έχει αποφασιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης 31ης Αυγούστου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια θα εξετάσουν τις προαναφερόμενες καταστάσεις και συνάμα θα εξετάσουν τα κριτήρια επανεγγραφής των ενεργών συλλόγων ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην  επικείμενη καταστατική γενική συνέλευση.

Τόσο ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κίτσιος, όσο και ο γραμματέας, κ. Αναστάσιος Καραγκούνης, επισήμαναν ότι υπάρχουν όλα τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του έργου τόσο της δικής τους Επιτροπής, όσο και της ίδιας της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η Εξελεγκτική Επιτροπή, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απαρτίζεται από τους Ανδρέα Καστελάνο, Σύλλογο Χειμαρριωτών, Παναγιώτη Γεραζούνη από τον Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» Νέας Υόρκης, Γιώργο Τομόπουλο από την Ναυπακτιακή Αδελφότητα, Δημήτριο Φίλιο, από τον Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης, Βασίλειο Πετράτο, από την «Panatha US», Γιάννη Νικολόπουλο από τον Σύλλογο Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα», Σταύρο Γιαννόπουλο, από τον Σύλλογο Μεσσηνίας «Αριστομένης», Κώστα Ουρανίτσα, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους,  Αντώνιο Σερέτη από την Σύλλογο Ελευθέριανης Ναυπακτίας και Σπύρο Γαρυφάλλη, από τον Σύλλογο Μεγαρέων Βύζας».

Και οι δύο επιτροπές άρχισαν ήδη την δράση τους και βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να τηρηθεί με ευλάβεια ο οδικός που χάραξε η ενημερωτική συνεδρίαση της 29 Ιουνίου 2023 και ο οποίος έχει ως εξής: Η καταστατική συνέλευση θα συγκληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ το διήμερο εκλογικό συνέδριο θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Οκτωβρίου 2023 ή στις 14-15 Οκτωβρίου. Οι εκλογές προγραμματίζονται για την 29 Οκτωβρίου είτε 5 Νοεμβρίου 2023.

Εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας σε δύο περίπου μήνες θα εκλεγεί η νέα ηγεσία, η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στην δικαστική διαμάχη, στον εμφύλιο σπαραγμό και στον άνευ προηγουμένου διασυρμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

 

Πηγή: anamniseis.net