Μάχη με τις φλόγες για 8η ημέρα στη Δαδιά – Στο «πορτοκαλί» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο, Αττική και Βοιωτία

Αθήνα.- Δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούν σε Θράκη και Πάρνηθα – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα – Μεγάλη προσοχή και σήμερα Σάββατο για νέες πυρκαγιές

Μάχη με τις φλόγες για 8η συνεχόμενη ημέρα δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στη Δαδιά, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι συνθήκες στην περιοχή παραμένουν δυσμενείς και δύσκολες.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή πρόβλεψη της Πολιτικής Προστασίας, η οποία για σήμερα Σάββατο δίνει κατηγορία 4 (πορτοκαλί) τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή της Θράκης, αλλά και της Αττικής, της Βοιωτίας και της νότιας Έύβοιας.

Χάρτης

Στα πύρινα μέτωπα του Έβρου και ειδικότερα στη Δαδιά, επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και ειδικά σώματα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να περιοσίσουν την επέκταση της φωτιάς και να αναχαιτίσουν άμεσα οποιαδήποτε νέα εστία ξεσπά.

Η καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι ανυπολόγιστη, ενώ χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του συστήματος Copernicus, σύμφωνα με την οποία η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Τα τελευταία στοιχεία εκτιμούν τις καμμένες εκτάσεις στην περιοχή σε περισσότερα από 720.000 στρέμματα, γεγονός που θα επηρεάσει ευρύτερα το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.

Στο πυροφυλάκιο της Κυράς ο Μητσοτάκης – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και στην Πάρνηθα

Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται και στην Πάρνηθα. Την Παρασκευή το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πυροφυλάκιο της Κυράς, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: skai.gr