Παραδόθηκε σε φυλακή της Τζόρτζια ο Τραμπ – Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων

AΤΛΑΝΤΑ. ΤΖΟΡΤΖΙΑ. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, παραδόθηκε χθες Πέμπτη σε φυλακή της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα της Τζόρτζια με τις κατηγορίες της εκβίασης και της συνωμοσίας για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Κρατήθηκε για περίπου είκοσι λεπτά και αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 200.000 δολαρίων, αφού όμως πρώτα ο σερίφης τον υπέβαλε στην καθιερωμένη φωτογραφία της σήμανσης, κίνηση ιστορική αφού ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ (νυν και πρώην) που υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία.

Πέρα από τη φωτογραφία (η οποία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου), ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίστηκε όπως όλοι οι άλλοι κρατούμενοι, που σημαίνει ότι έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα, απέκτησε αριθμό κρατουμένου και καταγράφηκαν τα χαρακτηριστικά του: ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών.

Η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης μετά την κράτησή του στη φυλακή Φούλτον για περισσότερες από δώδεκα κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης ποινικής υπόθεσης που απορρέει από τις προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανατρέψει την εκλογική ήττα του στις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ, ο κρατούμενος με αριθμό P01135809, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής της κομητείας Φούλτον, απαθανατίστηκε να κοιτάζει επίμονα την κάμερα στη φωτογραφία. Υπενθυμίζεται ότι για τις προηγούμενες τρεις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει, ο Τραμπ δεν χρειάζεται να υποβληθεί στη διαδικασία της φωτογραφίας σήμανσης.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλους 18 κατηγορούμενους για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 στη νότια πολιτεία, πέρασε περίπου 20 λεπτά μέσα στη φυλακή της κομητείας Φούλτον της Ατλάντα προτού αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή για το αεροδρόμιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική» και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του για «εκλογική παρέμβαση». «Αυτό που έλαβε χώρα εδώ είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης». «Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι» επέμεινε ο μεγιστάνας.

Παρότι ο Ρεπουμπλικανός βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με τεράστια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλευτής που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η 30χρονη Λόρα Λούμερ, πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

Πρώτη ανάρτηση στο Twitter

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε την Πέμπτη στο X, πρώην Twitter – επανεμφανιζόμενος στην πλατφόρμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική του πορεία και την προεδρία του.

Κάνοντας σύνδεση με έναν ιστότοπο συγκέντρωσης χρημάτων στο Χ, ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε τη στιγμή για να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία. Εκτός από τη φωτογραφία της φυλακής, έγραψε τις λέξεις «Παρέμβαση στις εκλογές» και «Ποτέ δεν παραδινόμαστε!».

Η προηγούμενη ανάρτησή του ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ekirikas.com