Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3 θριαμβευτική πρόκριση

Το παιχνίδι έγινε για τα playoffs του Europa League, με τους ερυθρόλευκους να έχουν επικρατήσει με 3-1 την περασμένη εβδομάδα στο “Καραϊσκάκης”και με την νέα εκτός έδρας νίκη τους με 0-3 εξασφάλισαν την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Αγώνας

Ο Ολυμπιακός ήταν καταφανώς ανώτερος και στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι και πήρε άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-0, για να φτάσει σε συνολικό σκορ 6-1 κόντρα στους Σέρβους και να σφραγίσει πανηγυρικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος από την Ευρώπη Ολυμπιακός ήταν στα χαρτιά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στην άγουρη Τσουκαρίτσκι και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στο χορτάρι με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Μετά από το 3-1 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” που ήταν κυριαρχική και χόρτασε το κοινό της με γκολ, θέαμα και ωραίες συνεργασίες, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν το ίδιο σαρωτική και στη ρεβάνς στο Λέσκοβατς, αφού επιβλήθηκε με 3-0 στο “Γκράντσκι Στάντιον Ντουμπότσιτσα” και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους του Europa League, όπου θα πάρει μέρος στην κλήρωση της Παρασκευής (1/9) μαζί με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη να υπερασπίζεται την ερυθρόλευκη εστία και την αμυντική τετράδα να συνθέτουν από δεξιά προς τα αριστερά οι Βρουσάι, Ρέτσος, Φρέιρε και Ροντινέι. Οι Έσε και Μαντί Καμαρά πήραν θέση στον άξονα, με τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Μασούρα και Μπιελ στηρίγματα του Ελ Κααμπί στην γραμμή κρούσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά τον Ολυμπιακό για να εμποδίσουν την κυκλοφορία του, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέβασαν στροφές και δεν κοίταξαν… πίσω.

Στο 13ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, με το δυνατό σουτ του Έσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι (η μπάλα βρήκε και σε κεφάλι παίκτη της Τσουκαρίτσκι και άλλαξε πορεία) ενώ στο 21ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, έχοντας τεράστια διπλή ευκαιρία.

Από εκτέλεση κόρνερ του Μπιελ από τα αριστερά, ο Ρέτσος πετάχτηκε εντυπωσιακά και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Σαμούροβιτς σε δύσκολη επέμβαση, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλεονεκτική θέση.

Οι φάσεις αυτές έδωσαν έξτρα ώθηση στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στο χορτάρι μέσω της καλής κυκλοφορίας (Φορτούνης, Μπιελ και Έσε τα πρώτα βιολιά) και να βρίσκουν τελικά το γκολ που δικαιούνταν στο 34′.

Ο Μπιελ τρύπησε κάθετα την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και ελίχτηκε υποδειγματικά, με με τον Μασούρα να υποδέχεται τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα με δεξί συρτό σουτ έχοντας και σύμμαχο το δεξί δοκάρι (0-1). Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Μαρτίνεθ να επιβάλλουν πλήρως τα “θέλω” τους στην αναμέτρηση και να περιορίζουν τους Σέρβους σε εντελώς παθητικό ρόλο (έκλεισαν με μηδέν τελικές το πρώτο μέρος) για να φτάσουν στο 0-2 στο 45ο λεπτό μέσα από νέα ομαδική προσπάθεια.

Ο Μπιελ συνδυάστηκε με τον Βρουσάι στη δεξιά πλευρά και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, για να αποφύγει αντίπαλό του με κοφτή ντρίμπλα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με αριστερό πλασέ, για να κλείσει έτσι ένα χορταστικό πρώτο μέρος για τους φίλους των ερυθρολεύκων, που είδαν την ομάδα τους να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, να έχει 8 τελικές, 3 εντός εστίας, 2 γκολ και ουδεμία απειλή για την εστία του Πασχαλάκη.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνει δύο αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τη θέση των Ελ Κααμπί και Καμαρά, με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν πάντως να παίζουν με μεγάλη διάθεση για να πετύχουν και άλλο γκολ και να το βρίσκουν στο 52.

Ο κορυφαίος του αγώνα, Φορτούνης, εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και έφερε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον εξαιρετικό σε ακόμη ένα ματς τη φετινή σεζόν, Ρέτσο, να σηκώνεται επιβλητικά και να παίρνει κεφαλιά, για να στείλει συστημένη τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της Τσουκαρίτσκι (0-3).

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνεθ απέσυρε τους Φορτούνη και Ρέτσο για να τους ξεκουράσει και να γνωρίσουν την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού (Σκάρπα και Πορόσο πέρασαν στο ματς), με την Τσουκαρίτσκι από την πλευρά της να έχει την πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο 64′ με τον Στάνκοβιτς, που όμως δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη.

Στο 68′ αποχώρησε και ο Μασούρας δίνοντας τη θέση του στον Καρβάλιο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού όχι απλά να μην χαλαρώνουν αλλά να κρατάνε το πόδι στο γκάζι και να ψάχνουν με ωραίο ποδόσφαιρο συνεργασιών και άλλα γκολ.

Ο Ελ Αραμπί είχε τρεις καλές στιγμές για να χριστεί σκόρερ όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Βρουσάι και ο Μπιελ βρήκαν εστία στις δικές τους ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον γκολκίπερ Σαμούροβιτς, που έκανε από την πλευρά του ό,τι μπορούσε για να περιορίσει την έκταση της ήττας για την ομάδα του.

  • ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (78′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64′ Αχλινβί) Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Γκόμες), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου)
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (58′ Πορόσο), Φρέιρε, Ροντινέι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46′ Ελ Αραμπί) Μπιελ

Πηγή:sport24.gr