Πηγές ΥΠΕΞ για Ελληνίδα που εγκλωβίστηκε με τον γιο της στην Γκαμπόν: «Επιστρέφει την Τρίτη»

Η Γκαμπόν άνοιξε ξανά τα σύνορά της το Σάββατο, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, τρεις ημέρες αφότου τα έκλεισε κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος

Στο θέμα της Ελληνίδας υπηκόου που εγκλωβίστηκε στην Γκαμπόν μαζί με τον 13χρονο γιο της μετά το πραξικόπημα καθώς έκλεισαν τα σύνορα, τοποθετήθηκαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, επισήμαιναν ότι το υπουργείο ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή.

«Η πρεσβεία στη Κινσάσα (Κονγκό) κινητοποιήθηκε για την κατάσταση στη Γκαμπόν και ήρθε σε επαφή με την Ελληνίδα. Είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους. Ήταν να ταξιδέψει αύριο Κυριακή, αλλά οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Έκλεισε πτήση για επιστροφή στις 5 Σεπτεμβρίου. Τα σύνορα άνοιξαν» εξηγούσαν οι κύκλοι του ΥΠΕΞ.

Τα σύνορα άνοιξαν

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Γκαμπόν άνοιξε ξανά τα σύνορά της το Σάββατο, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, τρεις ημέρες αφότου τα έκλεισε κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος στο οποίο ανατράπηκε ο πρόεδρος Αλί Μπόνγκο.

Οι πραξικοπηματίες έχουν δεχθεί διεθνή πίεση για να αποκαταστήσουν την πολιτική κυβέρνηση, αλλά είπαν το βράδυ της Παρασκευής ότι «δεν θα βιαστούν να διεξαγάγουν εκλογές».

Τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα άνοιξαν επειδή η χούντα «ενδιαφερόταν για τη διατήρηση του σεβασμού του κράτους δικαίου, των καλών σχέσεων με τους γείτονές μας και όλα τα κράτη του κόσμου» και ήθελε να τηρήσει τις «διεθνείς δεσμεύσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στην κρατική τηλεόραση αναφέρει το Reuters.

Πηγή: skai.gr