Υποψήφιος στην Κάλυμνο ο πρώην δήμαρχος Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος

O  Χρυσόστομος Αλαχούζος (Chris Alahouzos),  υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς

 

Ενα νέο βήμα στη σταδιοδρομία του στην αυτοδιοίκηση, αυτή τη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πραγματοποιεί ο επί δύο θητείες δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος (Chris Alahouzos), καθότι κατέρχεται υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Καλυμνίων.

Ειδικότερα, ο κ. Αλαχούζος εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχου -και εκ νέου υποψηφίου- Γιάννη Γαλουζή, φιλοδοξώντας να μεταφέρει την εμπειρία του από μια αμερικανική πόλη, όπως είναι το Τάρπον Σπρινγκς, στο νησί της Καλύμνου, εντασσόμενος στην παράταξη ενός δημοτικού αξιωματούχου τον οποίο γνωρίζει καλά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Ηδη, ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς έχει πιάσει δουλειά όσον αφορά στην προεκλογική εκστρατεία, επιδιώκοντας άμεση επαφή με τους δημότες, αλλά και τα ΜΜΕ. Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, παρουσία του κ. Γαλουζή, πριν από μερικές εβδομάδες, είχε χαρακτηρίσει ως μια «μεγάλη πρόκληση» την επικείμενη εμπλοκή του στα αυτοδιοικητικά της Καλύμνου, από την οποία είχε φύγει, μαζί με την οικογένειά του, ως μετανάστης, όταν ήταν ακόμη 13 ετών.

«Με τη δική μου εμπειρία, την εμπειρία του κ. Γαλουζή και την παράταξή του θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχει η Κάλυμνος για να έχουμε μια καλύτερη Κάλυμνο για τη νέα γενιά. Είναι μια πρόσκληση, μια ευκαιρία, για να υπηρετήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου και να δώσω ό,τι είναι δυνατόν για το καλό των Καλυμνίων», ανέφερε ο κ. Αλαχούζος.

Ο Γιάννης Γαλουζής ήταν ο δήμαρχος Καλυμνίων την περίοδο κατά την οποία, επί θητείας Χρυσόστομου Αλαχούζου στο Τάρπον Σπρινγκς, οι δυο Δήμοι, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι από το 2002, πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είχαν αναπτύξει περαιτέρω στενή συνεργασία.

«Ο Χρυσόστομος έφτασε να εκλεγεί δυο φορές Δήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς να προσφέρει πολλές υπηρεσίες και να είναι αγαπητός όχι μόνο στους Καλύμνιους που είναι εκεί, αλλά σε όλους τους Ελληνες της Αμερικής», είχε δηλώσει για τον Χρυσόστομο Αλαχούζο ο Γιάννης Γαλουζής.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρυσόστομος Αλαχούζος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης τριετούς θητείας του, δεν είχε δικαίωμα επανεκλογής, βάσει των περιορισμών της κείμενης νομοθεσίας. Παρόλα αυτά, στον δημαρχιακό θώκο τον διαδέχθηκε ξανά ένας Ελληνας, ο 73χρονος Κώστας Βατικιώτης, καταδεικνύοντας την συνεχιζόμενη δυναμική του ελληνισμού στην περιοχή.

Πηγή: ekirikas.com