Άρης – Αστέρας 3-2

Ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-2 του Αστέρα στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του.

Μετά από δύο ήττες, ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Stoiximan Super League αφού επιβλήθηκε 3-2 του Αστέρα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι κίτρινοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκειά του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας, ήταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έφτασαν στο τρίποντο στο ντεμπούτο του Μάντζιου στον πάγκο τους.

Από την άλλη ο Αστέρας ήταν απειλητικός μόνο με αντεπιθέσεις, ωστόσο πλήρωσε τις στιγμές αδράνειας που είχε στην άμυνά του.

Δύο απειλητικές στιγμές, δύο γκολ

Από την αρχή του αγώνα ο Άρης ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε να βρει τρόπο να σπάσει την άμυνα του Αστέρα, ενώ από την πλευρά τους οι Αρκάδες έψαχναν την κόντρα.

Στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς οι κίτρινοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 16′ ο Κάρλσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Σαμόρα και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γκολ του Άρη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Αστέρα να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και τελικά με μία από αυτές να δικαιώνεται.

Στο 28′ ο Κρέσπι κέρδισε τις κόντρες (η μπάλα βρήκε και στο χέρι του), μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, στην κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Μπαρτόλο ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο με εξαίρεση τη φάση του 45ου λεπτού. Αρχικά ο διαιτητής Κατοίκος υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Γκαρσία στον Σαμόρα.

Οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι από τον εξτρέμ του Άρη μέσα στην περιοχή. Ο VAR κάλεσε τον ρέφερι, εκείνος εξέτασε ενδελεχώς τη φάση, αλλά έμεινε στην αρχική του απόφαση, δίνοντας παράβαση του ποδοσφαιριστή των Αρκάδων πάνω στον παίκτη των γηπεδούχων.

Η ποιότητα του Νταρίντα του έδωσε τη λύση

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όμως δεν μπορούσε να πατήσει μέσα στην περιοχή του Αστέρα αφού η άμυνα των Αρκάδων ήταν εξαιρετική.

Για να μπορέσουν οι κίτρινοι χρειάζονταν κάτι το εξαιρετικό και αυτό ήρθε από τα πόδια του Νταρίντα, ο οποίος με τρομερή κάθετη πάσα βρήκε τον Μορόν και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 2-1.

Ο Αστέρας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να πιέσει τον Άρη, ο Ράσταβατς έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, όμως τρία λεπτά μετά τις αλλαγές του ήρθε το 3-1 για τον Άρη.

Στο 80′ ο Φεράρι με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Μορόν, εκείνος μπήκε στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ο Κατοίκος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φαμπιάνο ανέλαβε την εκτέλεση κει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Άμεση απάντηση από Μάντζη, αλλά δεν έφτανε

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει σε 3-2 στο 85′. Ο Μάντζης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια που υπήρξε στην άμυνα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Στα περίπου δέκα λεπτά που είχαμε στο παιχνίδι ο Αστέρας προσπάθησε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε τον Άρη.

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταριντα, Ντουκουρέ, Ρουπ (77′ Πάρντο), Σαμόρα (77′ Μενέντεθ), Κάρλσον (77′ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (74′ Καρμόνα), Καστάνιο, Ατιένθα (85′ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46′ Σουρλής), Αλάγκμπε, Σίτο (74′ Καλτσάς), Μπαρτόλο, Κρέσπι (84′ Μάντζης), Μιριτέλο

Πηγή:sport24.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε