Εκλογικός «πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην τελική ευθεία οι πέντε υποψήφιοι για την αναμέτρηση της 10ης Σεπτεμβρίου

Η μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου είναι ο κυρίαρχος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ που στήνει κάλπες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εκλέξει τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην καταθέσει υποψηφιότητα εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Έπρεπε μέχρι και την Πέμπτη να εκπροσωπούμε στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο και σοβαρό και τεκμηριωμένο έναντι του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μπορούσε αυτό να σκιαστεί ή να μπερδευτεί με μία υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση εμείς στην Αριστερά ξέρουμε ότι η συλλογική ηγεσία έχει σημασία, η συμμετοχή μπορεί να προσφέρει δεν είναι μόνο η θέση του ή της προεδρου», είπε χαρακτηριστικά.

Στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλη την χώρα και σε εκλογικά τμήματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, μπορούν να προσέλθουν όσοι και όσες είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος αλλά και όσοι εγγραφούν έως και την ημέρα της ψηφοφορίας, καταβάλλοντας το ποσό των 2 ευρώ.

Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις τοποθετήσεις τους στο διαρκές συνέδριο συνεχίζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες τους σε όλη τη χώρα.
Σε Χανιά και Ηράκλειο περιοδεύει σήμερα και αύριο η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» δίνει απάντηση στα «καρφιά» του Παύλου Πολάκη.

«Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Οφείλουμε να προτάξουμε τον συλλογικό μας στόχο, που είναι η ιδεολογική και πολιτική ήττα της Ν.Δ. και η επικράτηση της δικής μας πρότασης και η εκ νέου έμπνευση της ελληνικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει η κα Αχτσιόγλου.
Απαντήσεις σε όσα του καταλογίζονται έδωσε από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν είμαι εγώ δεξιά παρέκκλιση. Δεξιά παρέκκλιση  είναι ό,τι εξυπηρετεί τη Δεξιά».

Την ίδια ώρα, αισιόδοξος για τη συμμετοχή εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς. Σε συνέντευξή του στο MEGA τόνισε ότι «κάθε υποψηφιότητα καινούρια μπορεί να προσθέσει. Να αυξήσει το ενδιαφέρον, να φέρει και κόσμο που δεν θα ερχόταν. Το μείζον ζήτημα είναι να ξεδιπλώσουμε τις απόψεις και τις ατζέντες μας».

Νέες βολές εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Κάποιοι κύκλοι ενδιαφέρονται  να έχουν προσβάσεις στα κόμματα και να έχουν καταστάσεις που να αλλάζουν την ατζέντα, να την υποβαθμίζουν, να την υποβιβάζουν και να την βγάζουν από την πολιτική. Η χώρα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα για να ασχολείται με τέτοια φαινόμενα».

Με πολίτες στον Πειραιά συζητά το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Εγώ πιστεύω σε συλλογικές ηγεσίες, δεν πιστεύω στον ηγέτη που έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο MEGA.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη Κυριακή η διαδικασία θα επαναληφθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ώστε την Κυριακή 17 του μήνα ο νέος ή η νέα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει ομιλία στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

ertnews.gr