Προς ανεξαρτητοποίηση κι άλλος βουλευτής των Σπαρτιατών

Μετά τις δύο ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών των Σπαρτιατών, Γιώργου Μανούσου και Κωνσταντίνου Φλώρου, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει τον δρόμο τους ακόμη ένα στέλεχος του κόμματος.

Ο λόγος για τον βουλευτή Πέτρο Δημητριάδη, ο οποίος φαίνεται ότι θα επιλέξει τον «σκληρό πυρήνα» των υποστηρικτών του Ηλία Κασιδιάρη μέσα στην βουλή. Την ίδια στιγμή ο βουλευτής, Γεώργιος Ασπιώτης φαίνεται, άγνωστο πώς και γιατί, να έχει επιλέξει να παραμείνει στο πλευρό του Βασίλη Στίγκα.

Η διάσπαση των βουλευτών πρακτικά μεταφράζεται στο εξής: καμία από τις δύο πλευρές δεν θα λάβει την χρηματοδότηση.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είχε διαγράψει τον Ιωάννη Κόντη, τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά αλλά και τον Ιωάννη Δημητροκάλλη.

Αυτό που σκέφτονται οι προαναφερθέντες είναι να δημιουργήσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ως επικεφαλής τον Γιάννη Δημητροκάλλη.

Με 7 βουλευτές πλέον η ΚΟ των “Σπαρτιατών”

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς, ανέγνωσε την επιστολή του πρόεδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλη Στίγκα, με την οποία θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ι. Κόντη, Ι. Δημητροκάλη και Χ. Κατσιβαρδά, καθώς και τις επιστολές των, εκλεγέντων με το ίδιο κόμμα, Γ. Μανούσου και Κ. Φλώρου, με τις οποίες γνωστοποιούν στη Βουλή ότι ανεξαρτητοποιούνται.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η κοινοβουλευτική ομάδα «Σπαρτιάτες», που εισήλθε στη Βουλή με 12 βουλευτές, αποτελείται τώρα από 7 βουλευτές, καταλαμβάνοντας πλέον την τελευταία θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης. (ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 47, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 9, ΚΟ Σπαρτιάτες 8, ανεξάρτητοι 5).