Κακοκαιρία Daniel: Διαλύει τα πάντα στο πέρασμά της – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Συνεχίζει την επέλασή της για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω της ήδη δύο νεκρούς.

Το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι σε Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα και Εύβοια ξύπνησαν με τον «Daniel» να σφυροκοπά ανελέητα τις περιοχές τους ενώ προβλήματα έχουν εμφανιστεί και στην Αττική.

Το 112 ήχησε ήδη για όσους βρίσκονται στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρών.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Η κακοκαιρία Daniel χτυπά σήμερα και την Αττική με την Αθήνα να έχει κυκλοφοριακά προβλήματα.

Λίγο πριν τις 11 λόγω συσσώρευσης υδάτων υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Πειραιώς στο ύψος της συμβολής με την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Κακοκαιρία μέχρι την Πέμπτη

Σε σημερινή του ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ενημερώνει ότι τα φαινόμενα σήμερα Τετάρτη θα διατηρηθούν στη Θεσσαλία με μικρότερες όμως εντάσεις συγκριτικά με χθες και το κέντρο βάρους θα μετατοπιστεί δυτικότερα.

«Η κακοκαιρία λίγο περιορισμένη σε έκταση αύριο, θα διατηρηθεί έως και το μεσημέρι της Πέμπτης». 

Tο επίκεντρο της κακοκαιρίας από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται πάνω από την Καρδίτσα αλλά και την Κορινθία και την Αργολίδα.

 

Εικόνες αποκάλυψης στην Εύβοια

Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει σκληρά την Εύβοια έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Η έντονη βροχόπτωση που έπεφτε όλο το βράδυ στην Βόρεια Εύβοια αλλά νωρίτερα και στη Νότια Εύβοια, έχει “φουσκώσει” ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες.

Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια.

«Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό» ανέφεραν κάτοικοι.

Σε κατάσταση συναγερμού η Λάρισα

Η κακοκαιρία έχει βάλει και την Λάρισα σε κατάσταση συναγερμού. Ένας βοσκός αγνοείται με τα πλάνα που έρχονται στο φως από την περιοχή να είναι καθηλωτικά.

Η κακοκαιρία στη Λάρισα συνεχίζεται με τις εικόνες καταστροφής να διαδέχονται η μία την άλλη. Από το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου αγνοείται ένας βοσκός, με τις έρευνες να συνεχίζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Τα πλάνα από drone αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. Με τα λασπόνερα να απλώνονται διαρκώς και να έχουν καλύψεις μεγάλες εκτάσεις. 

Αυτά που ακόμα και οι λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν έρχεται η εικόνα για να απαθανατίσει όσα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel μέχρι και στις παρυφές στη Λάρισα.

Απέραντη θάλασσα θυμίζουν οι εκτάσεις παραπλεύρως της οδού Βόλου. Χωράφια, οικόπεδα, περιβάλλοντες χώροι επιχειρήσεων, ακόμη και το οδόστρωμα στο δρόμο προς Βόλο έχουν καλυφθεί από το νερό.   

Πηγή:in.gr