Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές μέσα σε σπίτι στην Αστρίτσα – Στους έξι οι νεκροί – Δραματικές ώρες για τους εγκλωβισμένους –

Τον εντοπισμό των δύο ηλικιωμένων γυναικών επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική

Μεγαλώνει η λίστα της τραγωδίας στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή της Καρδίτσας, καθώς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο, δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 75 και 86 ετών, εντοπίστηκαν νεκρές στην Αστρίτσα.

Την είδηση επιβεβαίωσε συγγενής των δύο θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε από την περιοχή από τα συνεργία διάσωσης.

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, εντοπίστηκαν δύο σοροί ηλικιωμένων γυναικών. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, οι σοροί ανασύρθηκαν από οικία στον οικισμό Αστρίτσα, στην Καρδίτσα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ.

Σε μια απέραντη λίμνη

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών. Το in βρίσκεται στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν.

Κάτοικοι των χωριών έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται επισήμως σε τέσσερις ενώ των αγνοουμένων σε έξι.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος σε περιοχές της Καρδίτσας.

To in μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

19:54 Εικόνες από Ιτέα

19:47: Τα ελικόπτερα θα σταματήσουν να επιχειρούν όταν πέσει το σκοτάδι – Με σωσίβιες λέμβους θα συνεχιστεί η επιχείρηση

Δραματικές στιγμές για τους εγκλωβισμένους, καθώς πλέον τα ελικόπτερα σταματούν να επιχειρούν. Όσοι μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο περιγράφουν την ίδια εικόνα. Εγκλωβισμένοι σε οροφές και στέγες περιμένουν να σωθούν, άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια σε υψηλά σημεία προσπαθώντας να αντέξουν.

Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί με λέμβους και άλλα μέσα όλη τη νύχτα.

19:35 Δύο ακόμα νεκρές γυναίκες εντοπίστηκαν στο σπίτι τους

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο νεκρές γυναίκες εντοπίστηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας μέσα στο σπίτι τους. Πρόκειται για δυο γυναίκες 85 ετών και 75 ετών. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής εάν οι δύο γυναίκες ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

19:28 Απόγνωση και οργή από τους κατοίκους

Μιλώντας στο MEGΑ κτηνοτρόφοι από την Καρδίτσα δηλώνουν αγανακτισμένοι.

«25.000 στρέμματα έχει το χωριό μας και δεν υπάρχει τίποτα, θα είναι δύσκολος χειμώνας», είπε ο πρόεδρος της Καρδιτσομαγούλας, με έναν κτηνοτρόφο να καταγγέλλει:

«Όταν πνιγόμαστε έρχονται να μας σώσουν τα ελικόπετρα, είναι δουλειά αυτή; Πρέπει να γίνει μελέτη, δύο φορές τον χρόνο αυτό το πράγμα έχουμε, είμαστε αγρότες, πληρώνουμε και έχουμε αυτό το χάλι. Είναι καταστροφή στα σπίτια, στους αγρούς, σε όλα.

19:19 Καθησυχαστικός ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ για το νοσοκομείο στον Βόλο – Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά

Ολα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και παράλληλα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Βόλου, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στις 5 Σεπτεμβρίου, αντιμετώπισε προβλήματα στη λειτουργία του. Ειδικότερα, λειτουργούν τα εργαστήρια, τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία, μάλιστα, εξυπηρετήθηκαν όχι μόνο νοσηλευόμενοι, αλλά και ασθενείς άλλων δομών. Επίσης, διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

19:15 Αποκλεισμένος ο Παλαμάς Καρδίτσας

Δεν υπάρχει τρόπος να προσεγγίσει κανείς οδικώς τον Παλαμά. Σε λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή

19:14 Επιχειρούν πλέον δέκα ελικόπτερα

Απεγκλωβισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου (Καρδίτσα κ Τρίκαλα) κάνουν από την ώρα που επιτράπηκε να πετάξουν: 1 Super Puma της Πυροσβεστικής, 6 Agusta Bell της Πυροσβεστικής, 1 Agusta Bell Στρατού, 2 Super Puma του Στρατού. Συνολικά 10 ελικόπτερα

18:51 Στους 69 ο αριθμός των απεγκλωβισμένων με ελικόπτερα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το συντονιστικό Λάρισας, οι απεγκλωβισμένοι κατευθύνονται σε χώρους παραμονής και τους προσφέρονται τροφή, νερό, κουβέρτες και τώρα κανόνισα και ιατρική περίθαλψη.

Ακόμα έγιναν γνωστά τα εξής:

  • Η εθνική οδός είναι ανοικτή
  • Από Δευτέρα θα λειτουργήσει το τραινο Αθήνα-Λιανοκλάδι και Θεσσαλονίκη-Λάρισα
  • Τα σχολικά κτίρια θα αξιολογηθούν εντός του ΣΚ για να κριθεί αν θα λειτουργήσουν
  • Στα νοσοκομεία η κέντρα υγείας δεν υπάρχει πρόβλημα με ασθενείς
  • Προβλήματα ρευματοδοτησης υπάρχουν σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Πηλιο
  • Έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές – τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα αποζημιώσεων.

18:44 Οδοιπορικό του in σε περιοχές της Καρδίτσας

18:35 Με drone παραδίδονται φάρμακα σε πληγείσες περιοχές

18:29 Από τα κολυμβητήρια του Βόλου θα τροφοδοτηθεί με νερό το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Μια απίστευτη λύση δίδεται στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου ώστε να δοθεί νερό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να υδροδοτηθεί το μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

18:24 Εικόνες βιβλικής καταστροφής την επόμενη ημέρα στην Ιτέα – Επί τόπου η κάμερα του in

18:20 Κάτοικοι έχουν χάσει τα πάντα από τις πλημμύρες – Μελισσοκόμος από την Ιτέα μιλά στο in και δείχνει την απόλυτη καταστροφή

18:14 Αποκαρδιωτικές εικόνες από ψηλά

Τίποτα δεν θυμίζει αυτό που ήταν η Μεταμόρφωση Καρδίτσας μέχρι χτες

18:06 Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα στην Καρδίτσα

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα με τους διασώστες να απεγκλωβίζουν μια γυναίκα που ήταν στο νερό.

Ακόμα συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάσωση ενός πατέρα και του γιου του από την Αγία Τριάδα.

17:55 Οι καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο από ψηλά

Σε βίντεο από drone που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Up Stories η καταστροφή είναι τεράστια.

 

17:48 Πλημμύρισε η Εθνική Πινακοθήκη – Δεν καταστράφηκαν έργα

Πλημμύρισαν χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης από την κακοκαιρία Daniel, ευτυχώς χωρίς να υποστεί βλάβη κάποιο από τα έργα που εκτίθενται σε αυτήν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

17:47 Αρτοποιός: Επιχειρούν πέντε ελικόπτερα

Πέντε εναέρια μέσα και 40 σωσίβιοι λέμβοι επιχειρούν στον θεσσαλικό κάμπο, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο MEGA.

«Θα θέλαμε να είχαμε το παράθυρο της ευκαιρίας λίγο πιο νωρίς, δυστυχώς για λόγους ασφαλείας δεν μας επετράπη να σηκωθούν τα εναέρια μέσα» είπε ενώ πρόσθεσε:

«Έχουν γίνει πολλές εναέριες διασώσεις και οι άνθρωποι περίμεναν με υπομονή κι άκουσαν τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας».

17:41 SOS από το Χορευτό Πηλίου – Αποκλεισμένα 500 άτομα χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα

Αποκλεισμένα στο Χορευτό Πηλίου παραμένουν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά, ηλικιωμένοι, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες.

Στο Χορευτό έχουν υπερχειλίσει και τα δύο ρέματα, ενώ ο δρόμος προς Ζαγορά έχει καταρρεύσει σε πολλαπλά σημεία.

«Είμαστε χωρίς πόσιμο νερό, φαγητό και ρεύμα. Το τηλέφωνο και το ίντερνετ λειτούργησε σήμερα», είναι το μήνυμα απόγνωσης που στέλνει εγκλωβισμένη γυναίκα μέσα από τα social media, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, αναφέρει το τοπικό Μέσο «Γεγονότα».

17:36 Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει: “Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες, λόγω πτώσης δένδρου στη γραμμή. Υποκατάσταση με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα – Αφίδνες – Αθήνα, μέχρι νεωτέρας”.

17:34 Βίντεο από τη διάσωση από super puma

17:30 Δορυφορικός χάρτης δείχνει τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν «βουλιάξει»

Την καταστροφή από ψηλά δείχνει δορυφορικός χάρτης της Google, αποτυπώνοντας την καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

 

17:25 Εγκλωβισμένα 13 άτομα στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεκατρία άτομα είναι εγκλωβισμένα σε σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσά τους είναι 4 ηλικιωμένοι ενώ δεν έχουν ρεύμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Οι ίδιοι απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια καθώς όπως λένε σε λίγο δεν θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας καθώς τελειώνουν και οι μπαταρίες στα κινητά τους τηλέφωνα

17:22 Φωτιά στο Σουφλί

Σε δασική έκταση καίει φωτιά στο Σουφλί. Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λάβαρα και φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις καίγοντας πυκνή βλάστηση.

 

17: 19 Εικόνες του in από την Ιτέα

17:16 Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης δεκάδων τουριστών από το Μικρό στο Νότιο Πήλιο – Επιχείρηση σε εξέλιξη στον Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

17:14 Εβδομήντα εγκλωβισμένοι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας – «Δύο κάτοικοι αγνοούνται»

Αβοήθητοι για ένα 24ωρο έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ενώ το χωριό τους έχει κυριολεκτικά βυθιστεί.

Κάτοικος του χωριού που βρίσκεται μαζί με άλλους στην ταράτσα του κοινοτικού γραφείου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News μεταφέροντας τις δραματικές στιγμές. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει νέα για δύο κατοίκους, έναν νεαρό και τη μητέρα του, ενώ εξηγεί ότι ανάμεσα στους 70 εγκλωβισμένους υπάρχουν και άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:13 Μήνυμα του 112 σε δύο χωριά στα Τρίκαλα

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι δυο περιοχών στα Τρίκαλα, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σαρώνει» περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους των χωριών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης να απομακρυνθούν προς την πόλη των Τρικάλων λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων.

17:05: Οδοιπορικό του in

Βίντεο και φωτογραφίες του in στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία δείχνουν ξεκάθαρα το μένος της κακοκαιρίας.

Πηγή: in.gr / skai.gr