Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στο Δομοκό – Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Νεκρός βρέθηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Δυστυχώς οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν καιοι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής η σορός του άνδρα ανασύρθηκε από ρεύμα πλησίον του οικισμού Πετρωτό Δομοκού Φθιώτιδας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 6 πυροσβέστες της 7ης Ε.Μ.Α.Κ.

Κικίλιας: 6 αγνοούμενοι

Για έξι αγνοούμενους στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ άλλοι είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο χωριό, ενώ πριν από λίθγο ξεκίνησαν απεγκλωβισμοί με ελικόπτερο super puma. Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις του στρατού στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους από χωριά.

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά της Καρδίτσας, με επίκεντρο το Παλαμά και τις γύρω περιοχές, αλλά και το Μουζάκι που είχε πληγεί σφοδρά και από τον Ιανό, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε χωριά της Λάρισας. Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Πριν από λίγο ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τον Παλαμά από μηχανήματα του στρατού.  «Να έρθει κάποιος, να μας σώσετε, υπάρχουν άνθρωποι πνιγμένοι μέσα στα σπίτια τους», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο κάτοικος Παλαμά κ. Kώστας Χατζής για να προσθέσει: «Μπορούν να έρθουν σε άλλο σημείο, προς τις εργατικές κατοικίες του Παλαμά, πέντε βάρκες θέλει για να φύγουμε έλεος. Τώρα έσπασε κι άλλο ποτάμι, τελειώσαμε…»

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη και καθιερωμένη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ομως, σοκ προκαλούν οι δραματικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών, ενώ οι εκκλήσεις για βοήθεια κυρίως από την περιοχή του Παλαμά, αλλά και από το Σωτήριο της Λάρισας συγκλονίζουν: «Εχω τα εγγόνια μου δέκα ώρες στο νεροχύτη, το σπίτι είναι πλημμυρισμένο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά», περιέγραψε στο ραδιόφωνο του Σκάι κάτοικος του Σωτηρίου.