Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για τις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Παρακαλούμε τη Θεοτόκο, από τα βάθη της ψυχής μας, να χορηγήσει κουράγιο, δύναμη και ελπίδα σε όσους ευρίσκονται στη δίνη της φονικής κακοκαιρίας και στα μέλη των σωστικών δυνάμεων που καταβάλλουν γενναίες προσπάθειες, με πνεύμα αυτοθυσίας. Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος σε ανάρτησή του στο Instagram.

“Σήμερα τιμούμε την Παναγία μας, με τις σκέψεις μας ολοκληρωτικά στραμμένες στη μητέρα πατρίδα, στις αδελφές και τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται βάναυσα σε μία άνιση μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρακαλούμε τη Θεοτόκο, από τα βάθη της ψυχής μας, να χορηγήσει κουράγιο, δύναμη και ελπίδα σε όσους ευρίσκονται στη δίνη της φονικής κακοκαιρίας και στα μέλη των σωστικών δυνάμεων που καταβάλλουν γενναίες προσπάθειες, με πνεύμα αυτοθυσίας.

Μετ’ αισθημάτων οδύνης για τους αδίκως απολεσθέντες αδελφούς μας, δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους και εξ ύψους παρηγορίας των οικείων τους, όπως και υπέρ ταχείας παρελεύσεως της παρούσας δοκιμασίας, για την ταχύτερη δυνατή θεραπεία των πληγών που έχει προκαλέσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

 

 

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr/