Ο Τεντ Λεόνσις τιμώμενο πρόσωπο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Ο Τεντ Λεόνσις. Φωτογραφία: X (Twitter)/@TedLeonsis

Ενας από τους πλέον ισχυρούς ομογενείς επιχειρηματίες θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο κατά την 11η ετήσια δεξίωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) στη Νέα Υόρκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Cipriani Wall Street, στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα τιμήσει τον Τεντ Λεόνσις (Ted Leonsis), ο οποίος θεωρείται από τα πλέον δυνατά ονόματα στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, κυρίως από την ενασχόλησή του με τον χώρο του αθλητισμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο των ομάδων Ουάσιγκτον Ουίζαρντς (NBA), Ουάσιγκτον Κάπιταλς (NFL) και Ουάσιγκτον Μύστικς (WNBA), ενώ δραστηριοποιείται ως μέλος του Δ.Σ. σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς, έχοντας θητεύσει και ως πρόεδρος στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό AOL. Παράλληλα, ο Τεντ Λεόνσις, που εμπλέκεται σε φιλανθρωπικές δράσεις, ήταν ένας από τους πρώτους ομογενείς μεγαλοεπιχειρηματίες που στήριξε την προσπάθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, υπηρετώντας ως ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η φιλανθρωπία είναι πράγματι μια ελληνική λέξη και σημαίνει ‘να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου’. Για εμένα, σημαίνει να ανταποδίδω στην κοινότητά μου και την κοινωνία με τρόπους που ευνοούν την πρόοδο των συνανθρώπων μου, που ανακουφίζουν τον πόνο και προωθούν την επιτυχία», είχε αναφέρει ο Λεόνσις σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αναφερόμενος και στην ανταπόκρισή του στο κάλεσμα να συμμετέχει.

«Οταν με πλησίασαν προκειμένου να είμαι μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αντιλήφθηκα εξ αρχής ότι αυτή η ομάδα ανδρών και γυναικών ανησυχούσαν βαθιά για την Ελλάδα και το μέλλον της. Ηταν ακριβώς στη μέση της οικονομικής κρίσης και όλοι γνωρίζαμε ότι η Διασπορά θα έπρεπε να δράσει. Εχουμε ενεργήσει και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει ήδη διαμορφώσει μια φήμη υπευθυνότητας, που μας καθιστά έναν αποτελεσματικό οργανισμό», είχε τονίσει ο Λεόνσις.

Υπενθυμίζεται πως οι δεξιώσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μέρος των εσόδων διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωφελών προγραμμάτων του Οργανισμού. Οπως τονίζεται, συνεισφορές από την εκδήλωση της Νέας Υόρκης θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της καλοκαιρινής ακαδημίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI Summer Youth Academy), με στόχο την ανάδειξη μελών της νέας γενιάς που δεν έχουν προνόμια ή άλλες δυνατότητες προώθησης.

Παράλληλα, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει και αντίστοιχη εκδήλωση στο Λονδίνο, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στον χώρο εκδηλώσεων «The Dorcester», με τιμώμενους οργανισμούς το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στέλιος» και την HELMEPA.

Πηγή:ekirikas.com