Εκκίνηση εκκλησιαστικού και σχολικού έτους στο Χιούστον του Τέξας

Διακρίνονται οι Τζέιμς Βλήτας, Κώστας Πόλος, Τζορτζ Πόλος και Ντάρσι Βλάχου από την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης.

Χιούστον, Τέξας.- . Ο Σεπτέμβριος έχει σημάνει την αρχή του εκκλησιαστικού έτους αλλά και την επιστροφή όλων στην εκκλησία και τα ελληνικά σχολεία. Οπως και σε άλλες ενορίες, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία ο πατέρας Λουκάς ανακοίνωσε τα 28 διαφορετικά προγράμματα που προσφέρει η κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον.

Αμέσως μετά τη Λειτουργία ο κόσμος προσήλθε στην κοινοτική αίθουσα όπου προσφέρθηκε μεσημβρινό γεύμα που προετοιμάστηκε από τη νεολαία. Στην αίθουσα παρίστατο η υπεύθυνη τον προγραμμάτων για πληροφορίες αλλά και για εγγραφές συμμετοχής για όσους δεν είχαν εγγραφεί ηλεκτρονικά.

Από αριστερά: Αργυρώ Ορφανού, Βάλια Λασκαρά, Σοφία Βαχτσεβάνου, Λίζα Τσιτσογιάννη, Γρηγόρης Κουρής, Ζέφη Γιαννούση, Βάλια Πετρά, Εμμανουέλα Ζαλώνη και Βαρβάρα Μελιάδη. Πλήθος κόσμου παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Αγιο Βασίλειο, στο Χιούστον του Τέξας, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά προσφέρθηκε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έτσι η ελληνική φλόγα στον Αγιο Βασίλειο του Χιούστον θα εξακολουθήσει να ανάβει παρά τις γνωστές υφιστάμενες δυσκολίες διατήρησης και μεταλαμπάδευσης της κουλτούρας, της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων της μητέρας Ελλάδος σε μία ξένη χώρα. Αλλά όσο δύσκολο και αν είναι οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων τα καταφέρνουν. Το ελληνικό σχολείο με την Διευθύντρια Σοφία Βαχτσεβάνου κάνει θαύματα. Στις εθνικές εορτές βλέπουμε όλα τα Ελληνόπαιδα να απαγγέλουν τα ποιήματα σε τόσο καθαρά Ελληνικά που κανένας δεν πιστεύει ότι αυτά τα παιδιά είναι δεύτερης και τρίτης γενεάς.

Πλήθος κόσμου παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Αγιο Βασίλειο, στο Χιούστον του Τέξας, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά προσφέρθηκε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Σοφία Βαχτσεβάνου και τις δασκάλες και τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν προς δόξα και τιμή της μητέρας Ελλάδος. Η Ελλάδα ζει και βασιλεύει στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας. Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλες τις ελληνικές κοινότητες και ας αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσφορά όλων των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία της Διασποράς. Μην διστάζετε να τους ευχαριστείτε διότι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δεν παίρνουν αρκετά χρήματα για αυτό που προσφέρουν, αλλά το κάνουν με αγάπη προς την πατρίδα Ελλάδα και με περηφάνια που είναι Ελληνες.

Πηγή: ekirikas.gr