Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες

Ανακοίνωση – κάλεσμα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας εξέδωσε η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου η οποία δίνει το παράδειγμα δίνοντας άμεσα το ποσό των 1000 ευρώ από το ταμείο της.

Στο κάλεσμα αλληλεγγύης που απευθύνει στιγματίζει «τα κενά της κρατικής μηχανής στην πρόληψη των καταστροφών αλλά και στην φροντίδα όσων είδαν τις ζωές τους και τον τόπο τους να καταστρέφονται» και καλεί άπαντες να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Να σταθούμε όλοι στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες!

Η Ελλάδα δοκιμάζεται και πάλι βαριά. Μετά από ένα πύρινο καλοκαίρι, ήρθαν οι εικόνες από το Πήλιο, τον Βόλο, και από τα χωριά και τις πόλεις του Θεσσαλικού Κάμπου να μας συγκλονίσουν όλους. Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και των ενεργών πολιτών, φαίνεται ότι παραμένουμε απροετοίμαστοι για τέτοια καιρικά φαινόμενα. Τα κενά της κρατικής μηχανής στην πρόληψη των καταστροφών αλλά και στην φροντίδα όσων είδαν τις ζωές τους και τον τόπο τους να καταστρέφονται αποτελούν δυστυχώς μια πραγματικότητα. Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαία η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και η παροχή βοήθειας με κάθε τρόπο.

Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου συγκεντρώνει χρήματα για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη στη Θεσσαλία. Το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τις αρχές των χωριών που επλήγησαν και τους κατοίκους, θα καθορίσουμε το πού ακριβώς θα διατεθεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί, ώστε να πιάσει τόπο (ήδη πρόκειται να διαθέσουμε το ποσό των 1000 ευρώ από το ταμείο της ΕΚΛ για να συμβάλουμε στην κάλυψη άμεσων αναγκών). Φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε ενέργειά μας.
Σας καλούμε να συμβάλετε καταθέτοντας όποιο ποσό επιθυμείτε στον παρακάτω λογαριασμό της τράπεζας BIL:
IBAN: LU77 0025 1026 6816 0200
Titulaire: COMMUNAUTE HELLENIQUE DE LUXEMBOURG ASBL
BIC: BILLLULL
Αιτιολογία: THESSALIA

Σας καλούμε επίσης να στηρίξετε με όποιον τρόπο μπορείτε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που ήδη διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ας αποτελέσει η αλληλεγγύη την έμπρακτη απάντησή μας στην καταστροφή!»

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου/ ertnews.gr/