Σε ελληνικούς ρυθμούς γιόρτασε η Paramatta του Σίδνεϊ

Με την παρουσία πολλών Ελλήνων, και μη, επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ «Let’s Go Greek Parramatta»

Με την παρουσία πολλών Ελλήνων, και μη, επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Ελληνικό Φεστιβάλ «Let’s Go Greek Parramatta», αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις των δυτικών προαστίων του Σίδνεϊ.

Η ετήσια εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ενορία Parramatta και Περιχώρων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και ήταν «ευλογημένη» με ζεστό, ηλιόλουστο ανοιξιάτικο καιρό, προσελκύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στην εκδήλωση, υπήρχαν πολυάριθμα περίπτερα που προωθούσαν υπηρεσίες και ελληνικά προϊόντα, ο αριθμός τον οποίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι διοργανωτές έλαβαν συγχαρητήρια για τον καλό σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκδήλωσης, ενώ πολλά εύσημα δόθηκαν επίσης στους δεκάδες εθελοντές.

Ως συνήθως, οι παρευρισκόμενοι ήταν απορροφημένοι από την ελληνική μουσική που παιζόταν ζωντανά στην κεντρική σκηνή.

Παράλληλα, οι διοργανωτές φρόντισαν να ενισχύσουν και άλλες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού, παρουσιάζοντας ομιλίες και εκθέσεις στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό George στο προάστιο Parramatta.

Η εορταστική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε με τις παραστάσεις ελληνικών παραδοσιακών χορών από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της ομάδας της Ενορίας και της Κοινότητας, καθώς και άλλων ενοριών και οργανισμών, όπως το Ελληνικό Λύκειο, η Αριστοτέλειος Ακαδημία, η Αγία Παρασκευή Blacktown, ο Σεισμός και ο Ποντοξενιτέας.

Το πανηγύρι άνοιξε τις πύλες του περίπου στις 11πμ., αμέσως μετά το πέρας της ιερής λειτουργίας, ενώ το επίσημο πρόγραμμα ξεκίνησε περίπου στη 1μμ.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων που παρευρέθηκαν και μίλησαν στην εκδήλωση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, καθώς και ο ομοσπονδιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Alex Hawke.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ομιλητές βρέθηκαν και η υπουργός Οικονομικών και Φυσικών Πόρων της NSW, Courtney Houssos, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Chris Minns, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της NSW, Mark Speakman, ο δήμαρχος του συμβουλίου της Parramatta, Sameer Pandey, η τοπική πολιτειακή βουλευτής, Donna Davis, ο εκτελεστικός διευθυντής της Business Western Sydney, David Borger, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Parramatta, Κοσμάς Δημητρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πάτερ Δημήτριος Κόκκινος, καθώς και άλλοι πολιτικοί και εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων και προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας.

Ο υπουργός Πολυπολιτισμικότητας, Μικρών Επιχειρήσεων, Γης και Ακίνητης Περιουσίας και Αθλητισμού της NSW, Steve Kamper (Καμπερογιάννης), έκανε την παρουσία του στο Φεστιβάλ περίπου στις 4μμ. και δέχθηκε θερμή υποδοχή από το πλήθος κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης που έδωσε στη σκηνή από το SBS Radio.

Η ανακοίνωσή του για το διπλασιασμό της ετήσιας επιχορήγησης του φεστιβάλ από 50.000 δολάρια σε 100.000 δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Paul Nicolaou, εκτελεστικός διευθυντής της Business Sydney, ανέλαβε το ρόλο του παρουσιαστή της εκδήλωσης.

Εκτός από το SBS Radio, το οποίο είχε περίπτερο και μετέδιδε ζωντανά από το φεστιβάλ, την παρουσία του έκανε αισθητή και το Channel Nine, το οποίο παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ στις βραδινές ειδήσεις.

Πηγή:neoskosmos.com