Σχεδιαστικά κατορθώματα Ελληνοαμερικανίδας στην ταινία «My Big Fat Greek Wedding 3»

Νέας Υόρκη.- Ένα παλιό γνωμικό του «Χόλιγουντ» αναφέρει «δεν με πειράζει να γράψεις κάτι για το όνομα μου, αρκεί να το προφέρεις σωστά». Και στην περίπτωση της νεαρής Δέσποινας Κότση, μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουν τόσοι πολλοί το όνομα της στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο (9-10/9) χιλιάδες φίλων του Κινηματογράφου είδαν και απόλαυσαν τα σχεδιαστικά «κατορθώματα» της, το «ντιζάιν» που πέτυχε να βάλει για είκοσι ολόκληρα λεπτά στην ταινία «My Big Fat Greek Wedding 3» η Δέσποινα και η εταιρεία της, η «Μinx».

Σκεφτείτε ότι, για ένα λεπτό τηλεοπτικής διαφήμισης στην διάρκεια του Superball τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα χρεώνουν εκατομμύρια δολάρια. Ε, μετά διαβάστε κι αυτό. Η Δέσποινα αποδείχθηκε ότι είναι σπουδαία επιχειρηματίας, αφού για 20 (επαναλαμβάνω) λεπτά προβολής δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς. Και πως το κατάφερε αυτό; Πολύ απλά και τολμηρά.

Επικοινώνησε με την πρωταγωνίστρια της ταινίας, τη Νία Βαρντάλος, της είπε ποια είναι και τι έχει κάνει ως νεαρή Ελληνίδα ομογενής, της έστειλε δείγμα της δουλειάς της ως σχεδιάστρια και περίμενε μια απόρριψη. Κι όμως η απόρριψη όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά αντίθετα ήρθε η θετική απάντηση. «Θέλουμε το προϊόν σου για την ταινία».

Την υποστήριξη όλης της οικογένειας είχε στην διάρκεια του πάρτι η Δέσποινα. Εδώ τα αδέλφια και τα ξαδέρφια δείχνουν στον φακό των «Αναμνήσεων» την δουλειά της. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Αυτή είναι η καλύτερη είδηση για μια κοπέλα που ξεκίνησε μόνη και υλοποίησε μια ιδέα της, με δικά της χρήματα και πολύ κόπο. Αν είδατε κιόλας την ταινία θα είδατε την τσάντα που κρατάει η πρωταγωνίστρια. Είναι τόσο καθαρή η σκηνή, που δεν χωράει αμφιβολία.

Η ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» παρουσίασε πρώτη και αποκλειστικά την ιστορία της Δέσποινας, η οποία, το περασμένο Σάββατο, με την βοήθεια και συμπαράσταση του Melrose Ballroom διοργάνωσε ένα πάρτι στην ταράτσα (penthouse) με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της ταινίας στους κινηματογράφους.

Η Δέσποινα είχε δηλώσει στις «Aναμνήσεις», πριν από δύο περίπου χρόνια ότι θα ήθελε να διοργανώσει μια επίδειξη μόδας στην Ελλάδα. Ωστόσο τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρόλο που στην αρχή έδειξαν ενδιαφέρον και «θα ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα», στην συνέχεια είπαν «ας περιμένουμε να βγει η ταινία και… βλέπουμε». ‘Ηρθε λοιπόν η ώρα αυτή και πάλι πρώτες οι «Αναμνήσεις» πήγαν για να καλύψουν το πάρτι της Minx.

Η Δεσποινα Κότση ανάμεσα στον Τζίμυ Παναγιώτου, αριστερά, και τον ντισκ τζόκεϊ Ηλία. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Η Δέσποινα, στο διάστημα που μεσολάβησε από την ιδέα μέχρι και την συμμετοχή του προϊόντος στην ταινία, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο “Σεντ Τζονς” και περιμένει υπομονετικά την αναγνώριση της δουλειάς της στην Ελλάδα όπου, όπως μας είπε τα σχέδια της, δηλαδή το «μάτι της Νέας Υόρκης» έχει ιδιαίτερη απήχηση στους νέους.

Το «μάτι» σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει, είτε σε σχολικές τσάντες τύπου backpack, είτε σε ζακέτες με κουκούλα (footer) είτε ακόμα και σε μονόχρωμα ή παρδαλά t-shirt. Ήδη έχουν αρχίσει οι προτάσεις και στέλνονται στην Δέσποινα προσκλήσεις για να συμμετάσχει σε διάφορα fashion και lifestyle happenings.

Άλλο ένα στιγμιότυπο με την Δεσποινα (δεξιά) και δύο φίλες της στο πάρτι της ΜΙΝΧ. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο της Δέσποινας, την αποφασιστικότητα της αλλά και την όρεξη να προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι όλα όσα πέτυχε, ξεκίνησαν τον καιρό της Πανδημίας.

Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να την εμψυχώσουμε και να παροτρύνουμε να επιμείνει. Είναι, πιστεύουμε, θέμα χρόνου.

 

Πηγή: anamniseis.net