«Εφυγε» η ακαδημαϊκός του Σαν Φρανσίσκο Δρ Μάρθα Κληρονόμου

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών η πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, Δρ Μάρθα Κληρονόμου (Martha Klironomos), μια πανεπιστημιακός με τεράστια προσφορά στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Ειδικότερα, η Μάρθα Κληρονόμου άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Κουίνς, προκαλώντας θλίψη στους φίλους, τους οικείους της αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο.

Το κοινό προσκύνημα και η νεκρώσιμος ακολουθία έλαβαν χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, ενώ η ταφή έγινε την ίδια μέρα, στο Κοιμητήριο του Ρόσλιν.

Ειδικευμένη τόσο στην αγγλική όσο και τη νεοελληνική φιλολογία, η Δρ Μάρθα Κληρονόμου ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο το 1996, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή του, ενώ η ίδια δίδασκε, μεταξύ άλλων, την ελληνοαμερικανική λογοτεχνία.

Κοινή συνισταμένη των φοιτητών ήταν η αμεσότητα και η ευγένειά της, όπως επίσης και η ακαδημαϊκή της επάρκεια, ενώ άνθρωποι που την έζησαν, τη χαρακτήρισαν ως μια «σημαντική υποστηρίκτρια» της ελληνικής γλώσσας.

Πηγή:ekirikas.com