Μαρία Σάκκαρη – Έμα Ναβάρο 1-2: Έμεινε εκτός τετράδας στο Σαν Ντιέγκο

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Έμμα Ναβάρο και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του 500αριού τουρνουά της WTA, στο Σαν Ντιέγκο.

Δεν έπιασε σταθερή απόδοση και αποκλείστηκε. H Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έμα Ναβάρο, ηττήθηκε με 6-4, 0-6, 7-6 (4) κι έτσι έμεινε εκτός ημιτελικών στο 500άρι του Σαν Ντιέγκο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.9) ηττήθηκε από την 22χρονη Αμερικανίδα (Νο.61) μετά από αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 13 λεπτά κι έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στο WTA Finals.

Παρά το γεγονός ότι έκανε πρώτη break, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το πρώτο σετ, καθώς η Ναβάρο της «έσπασε το σερβίς» δύο φορές και επικράτησε με 6-4.

Η «απάντηση» της Σάκκαρη ήταν… καταιγιστική, καθώς έκανε τρία breaks, ενώ δεν έχασε ούτε ένα game στο δεύτερο σετ και η πρόκριση κρίθηκε στο τρίτο σετ. Εκεί οι δύο τενίστριες ήταν ισοδύναμες, με το σετ να κρίνεται στο tie break, όπου η Αμερικανίδα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και νίκησε με 7-4.

Αυτή ήταν η 19η φετινή ήττα της Σάκκαρη σε σύνολο 48 αγώνων που έχει δώσει στο φετινό tour (29-19 το ρεκόρ) και η 5η στους τελευταίους 10 αγώνες επί αμερικανικού εδάφους.

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη προέρχεται από τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του US Open (όταν και ξέσπασε μπροστά στους δημοσιογράφους, εκδηλώνοντας τη απογοήτευσή της από το πρόσωπο που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες στο tour).

Εκτός απροόπτου, η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο WTA 1000 της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα (αναμένεται να είναι στο Νο.2 του ταμπλό).

Πηγή: newsit.gr