Προηγείται ο Κασσελάκης: 9 μονάδες μπροστά στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Επικράτηση Κασσελάκη – 9 μονάδες μπροστά στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Κλείδωσε ο δεύτερος γύρος

Τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ στο 90,13% δίνουν 45,47% στον Στέφανο Κασσελάκη και 36,21% στην Εφη Αχτσιόγλου. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή.

 Συμμετείχαν πάνω από 147.000 πολίτες

Ειδικότερα τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Κουμουνδούρου, από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσο είναι τα εξής:

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51. 615 ψήφους
Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους
Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,4% και 9.534 ψήφους
Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,28% και 1.457 ψήφους

Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες «προς έκπληξη πολλών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείδωσε ο δεύτερος γύρος

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή.

Για τα αποτελέσματα αυτά είχαν προϊδεάσει οι εκτιμήσεις δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας: «Θα είμαστε εδώ» 

«Το μαζικό παρών αποδεικνύει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το εκλογικό κέντρο στην Πλάκα που πήγε να ψηφίσει για τον διάδοχό του.

«Θα είμαστε εδώ» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και χρησιμοποιώντας χρόνο που δεν απογοήτευσε όσους θεωρούν ότι η παρουσία και η συμμετοχή Τσίπρα στη νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά σημαντική.

in.gr/skai.gr/newit.gr