ΠΑΟΚ – Άρης 0-0

Σε ένα ματς με ένταση και ρυθμό, αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις, ΠΑΟΚ και Αρης έμειναν στο… μηδέν (0-0) στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη! Στο ντεμπούτο του ο Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος, είχε περισσότερες καλές στιγμές, αλλά ο Κουέστα και οι αστοχία των παικτών δεν του επέτρεψαν να σκοράρει. Για την ακρίβεια ο Ντεσπότοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 86′, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μπράντον Τόμας μετά από παρέμβαση του VAR.

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης είχε λίγες καλές στιγμές, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως στην αντεπίθεση, ωστόσο είχε πολλά προβλήματα στο να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Με Μεϊτέ και Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε για το αρχικό σχήμα για πρώτη φορά τον Σουαλιό Μεϊτέ ο οποίος αποτέλεσε το δίδυμο των χαφ μαζί με τον Οζντόεφ.

Την ίδια ώρα ο Βεϊρίνια έπαιξε στο δεξί άκρο με τον Μπάμπα να μετακομίζει αριστερά. Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα μπροστά του να απαρτίζεται από τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα.

Οι Μεϊτέ και Οζντόεφ συνέθεσαν το δίδυμο των χαφ με τον Κωνσταντέλια σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τους Τάισον και Ζίβκοβιτς στα άκρα και τον Σαματά στην κορυφή.

Το πρόβλημα του Νταρίντα και οι εκπλήξεις του Μάντζιου

Στην αντίπερα όχθη ο Άκης Μάντζιος είχε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφού ο Νταρίντα το πρωί της Κυριακής είχε ενοχλήσει στον προσαγωγό.

Έτσι, ο κόουτς του Άρη επέλεξε τον Ρουπ στη θέση του. Από εκεί και πέρα ο Μενέντες έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του Σουλεϊμάνοφ, έχοντας πίσω του τον Μοντόγια αφού στα δεξιά έπαιξε ο Οντουμπάτζο.

Από εκεί και πέρα ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια, μπροστά του. Βερστράτε, Ντουκουρέ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τον Ρουπ μπροστά τους, ενώ οι Μενέντες, Κάρλσον, Μορόν συνέθεσαν την επιθετική τριάδα.

Ο ΠΑΟΚ την υπεροχή, απείλησε στην κόντρα ο Μορόν

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρο προσανατολισμό να πιέσει ψηλά και να μην επιτρέψει στον Άρη να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεσαν και έφτασαν αρκετές φορές απειλητικά στην περιοχή του Άρη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης έχει βγάλει δύο επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Η μία τελείωσε με σουτ του Μορόν που μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Ισπανός άργησε να δώσει στον Κάρλσον με τον Εκόνγκ να παρεμβαίνει και να κόβει.

Ο Κουέστα σταμάτησε Εκόνγκ και Ζίβκοβιτς

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές για να φτάσει στο γκολ. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Κουέστα κράτησε το 0-0.

Στο 35′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάισον, ο Εκόνγκ πήρε την κεφαλιά με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ξανά ο Τάισον δημιούργησε βγάζοντας ωραία την μπάλα στον Ζίβκοβιτς εκείνος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Κουέστα να αποκρούει και να κρατάει το 0-0.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να μένει στο 0-0. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, ήταν περισσότερο απειλητικός, αλλά δίχως να μετουσιώσει την υπεροχή του.

Οι αλλαγές έφεραν πτώση του ρυθμού

Το παιχνίδι συνέχισε να μην προσφέρει πολλές συγκινήσεις στην έναρξη του δεύτερου 45λεπτου με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Μοναδική εξαίρεση η κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 62ο λεπτό από καλή θέση με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και ο Άκης Μάντζιος προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξουν την εικόνα των ομάδων τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά να πέσει ο ρυθμός του αγώνα με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να προσαρμοστούν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Σαματά.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Βερστράτε, Ντουκουρέ, Ρουπ, Μενέντες, Κάρλσον, Μορόν

Πηγή:sport24,gr

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε