Ο Σύλλογος Ελασσόνας Μελβούρνης «Ο Νικοτσάρας» στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελασσόνας Μελβούρνης «Ο Νικοτσάρας» συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, με κύριο θέμα τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία από τον κυκλώνα «Daniel».

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Σακελλάρη, που επέστρεψε από την Ελλάδα πριν λίγες μέρες και έζησε από κοντά «τις πρωτοφανείς φονικές και καταστροφικές πλημμύρες, που προκάλεσε ο κυκλώνας». Μετά την εκτενή αναφορά του προέδρου ακολούθησε εισήγηση της γραμματέα, Έφης Μπελάγια, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Σύλλογος Ελασσόνας «Ο Νικοτσάρας» θα αποστείλει άμεσα το ποσόν των 10 χιλιάδων δολαρίων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας «προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανακούφιση των πληγέντων συμπατριωτών μας, για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως φαρμάκων, νερού και άλλων ειδών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελασσόνας Μελβούρνης «Ο Νικοτσάρας» στην ανακοίνωση της αποστολής των 10.000 δολαρίων. Από αριστερά, Ναυσικά Κουτσιούκη, Έφη Μπελάγια, Θανάσης Σακελάρης, Γιάννης Καραβέντζας, Χρυσούλα Καραβέντζα και Κώστας Κατσίβελος.Φωτογραφία: Supplied

Επίσης, αποφασίστηκε η συγκέντρωση Συλλόγων Οργανισμών και όλων των συμπαροίκων το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου, 382 Haughton Road, στο Clayton της Μελβούρνης, στις 2.00μμ., με σκοπό τη διοργάνωση Παμπαροικιακού Εράνου για την αποστολή βοήθειας σε όλους τους κατοίκους, που μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία.

«Καλούμε όλους τους συμπάροικους να δώσουν το παρών στις 23 του μήνα, ώστε να συμβάλλουμε και να εκφράσουμε και εμείς από τη Μελβούρνη έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα πράξουν και οι απανταχού Έλληνες που κατοικούν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη», καταλήγει το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος.