Αποχωρεί ο Νίκος Κυριαζόπουλος από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΟΚΝΑ

Μετά από σχεδόν 15 χρόνια συνεργασίας με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ), ο Γενικός Διευθυντής, Νίκος Κυριαζόπουλος, θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο ώστε να ακολουθήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Κυριαζόπουλου, η ΕΟΚΝΑ γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ενισχύοντας τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους εθνοτικούς οργανισμούς στη Νότια Αυστραλία.

Υπό την καθοδήγησή του ο Οργανισμός επέκτεινε σταθερά την παρουσία του στον πολυπολιτισμικό τομέα, ενίσχυσε τις σχέσεις του με μέλη και φορείς και προώθησε μια παραγωγική κουλτούρα συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζόπουλος έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη συνολική λειτουργία της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ridleyton Home for the Aged, καθιερώνοντας και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες όπως το Πρόγραμμα Ανάπαυλας από την Άνοια «Λιμάνι» (Dementia Respite Limani) το οποίο έχει ως στόχο, τη διασφάλιση της δίκαιης παροχής υπηρεσιών στους ανθρώπους από διαφορετικά πολιτισμικά και γλωσσικά διαφορετικά υπόβαθρα που ζουν με άνοια. αλλά και τους φροντιστές τους.

Αξιοσημείωτο επίτευγμα κατά τη θητεία του, είναι η επιτυχημένη εξαγορά του Πολιτιστικού Κέντρου Camden Community Centre, οπότε η ΕΟΚΝΑ έδωσε ανάσα ζωής σε ένα Κέντρο 40 και πλέον ετών, το οποίο παρείχε υπηρεσίες στην ευρύτερη κοινότητα.

«Η κίνηση αυτή με βοήθησε να κατανοήσω τι μπορεί να κάνει ένας Οργανισμός για να βοηθήσει άλλες εθνοτικές κοινότητες και ισχυροποίησε το όραμα της ΕΟΚΝΑ να εξελιχθεί σε έναν φορέα, ο οποίος δύναται να βοηθήσει όλους τους Νοτιοαυστραλούς», είπε ο κ. Κυριαζόπουλος.

Η ακλόνητη δέσμευση του κ. Κυριαζόπουλου για εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ισχυρή ηγεσία και την αδιάκοπη αναζήτηση ευκαιριών για ανάπτυξη, ήταν καθοριστικής σημασίας παράγοντες στη διαμόρφωση της πορείας του Οργανισμού τα τελευταία 15 χρόνια.

Αναλογιζόμενος την πορεία του ως Γενικός Διευθυντής της ΕΟΚΝΑ, ο κ. Κυριαζόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας ότι: «Είναι προνόμιο να εργάζομαι σε ένα μη κερδοσκοπικό περιβάλλον όπου ο στόχος είναι να ωφεληθούν τα μέλη μας. Ωστόσο, καθώς οι Κυβερνήσεις στην Αυστραλία αλλάζουν τη στρατηγική τους τους όσον αφορά τις μακροβιότερες εθνοτικές ομάδες όπως η Ελληνική, θα χρειαστεί να περάσουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο παροχής υποστήριξης. Να λειτουργήσει δηλαδή η Κοινότητα ως πρότυπο και μέντορας για νεοαφιχθέντες. Καθώς ο Οργανισμός μας υπάρχει για περισσότερα από 93 χρόνια, θα έπρεπε ως Κοινότητα να έχουμε εδραιωθεί και να γνωρίζουμε τι απαιτείται ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες σε όσους τις χρειάζονται. Πρέπει να εξελιχθούμε».

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει και είμαι βέβαιος ότι τα ενίοτε Διοικητικά Συμβούλια θα έχουν επίγνωση των διευρυνόμενων αναγκών της Κοινότητας. Ανέκαθεν ήμουν υπέρμαχος του ότι η ΕΟΚΝΑ πρέπει να υποστηρίζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες της Νότιας Αυστραλίας. Η Κοινότητα, θα έχει πάντα μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ με την κυβέρνηση και τους χρηματοδοτικούς φορείς ως ένα αντιπροσωπευτικό όργανο και όχι ως διασπασμένη ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή σύντομα», είπε.

Με την αποχώρηση του κ. Κυριαζόπουλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚΝΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μετάβαση κατά τη διαδικασία αλλαγής διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚΝΑ, Παναγιώτης Γκαρδιακός, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημαντική συνεισφορά του κ. Κυριαζόπουλου, δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Κυριαζόπουλο για την εξαιρετική ηγεσία και την ακούραστη αφοσίωσή του στον Οργανισμό μας και ευρύτερα την πολυπολιτισμικότητα στη Νότια Αυστραλία. Υπό την καθοδήγησή του, η ΕΟΚΝΑ έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Καθώς η ΕΟΚΝΑ συνεχίζει το έργο της, η δέσμευσή μας προς τα μέλη και τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, παραμένει ακλόνητη. Είμαστε βέβαιοι, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τους εξαιρετικά ταλαντούχους εργαζόμενους μας, θα συνεχίσουν να ωθούν τον οργανισμό προς ένα λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον.