Με επιτυχία το φεστιβάλ των Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδας Στάτεν Αϊλαντ

 

Με επιτυχία πραγματοποιείται, το τριήμερο Παρασκευή 22 με Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας των Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδας στο Στάτεν Αϊλαντ.

Οι επισκέπτες, από την ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή, απολαμβάνουν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και γλυκίσματα, διασκεδάζουν με ζωντανή μουσική, ενώ τα χορευτικά τμήματα νεολαίας κλέβουν την παράσταση με την ζωντάνια και τις φιγούρες τους.

Ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, ευχαρίστησε μέσω  “Εθνικού Κήρυκα” το εκκλησιαστικό συμβούλιο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα, όλους τους εθελοντές και χορηγούς που πρωτοστατούν στην μεγάλη αυτή γιορτή.

Οπως ανέφερε, “Μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας, διοργανώθηκε και πάλι το φεστιβάλ μας που το περίμενε με ανυπομονησία όλο το Στάτεν Αϊλαντ.

Ο κόσμος το στηρίζει, το υποστηρίζει και το ενισχύει, είτε με προσφορά φαγητών, είτε με εθελοντική εργασία και δωρεές ή με την παρουσία του.

Μέσω αυτού μάς δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε την ελληνική κουλτούρα, ιστορία, θρησκεία, πολιτισμό, παραδόσεις και φυσικά την εξαιρετική μας κουζίνα.”

Ο π. Βασίλειος Αποστολίδης εξέφρασε στην εφημερίδα τη χαρά και τον θαυμασμό που νιώθει στην πρώτη του συμμετοχή στο φεστιβάλ της ενορίας.

“Είναι μία ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου. Είμαι πολύ περήφανος που υπηρετώ αυτή την εκκλησία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους που βοηθούν και συνεισφέρουν.

Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά πολύ δυνατά αυτό το τριήμερο στο Στάτεν Αϊλαντ. Ελλάδα δεν είναι μόνο το φαγητό, ο χορός και η διασκέδαση. Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι έλληνες.

Εύχομαι ο Αγ. Νικόλαος να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί για το καλό της εκκλησίας, της κοινότητας, όλου του κόσμου.” ανέφερε.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ανδρέας Οικονόμου, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύμηνη τους εργασία, όλους τους δωρητές για την οικονομική στήριξη, τις γειτονικές και όχι μόνο ενορίες για την συμπαράσταση και τους επισκέπτες όλων των εθνικοτήτων που έρχονται για να γνωρίσουν, όπως είπε, να γευτούν την ελληνική κουζίνα και να διασκεδάσουν.

Πηγή:ekirikas.com