Άρης – Παναιτωλικός 3-0

Ο Άρης πήρε τη δεύτερη νίκη του με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα με τον Μορόν να πετυχαίνει δύο από τα τρία γκολ ενώ ο Χριστοδουλόπουλος με το γκολ που σημείωσε έγραψε εκ νέου ιστορία.

Σε ένα αρκετά ωραίο ματς, με τριάντα τελικές, στο “Κλ. Βικελίδης” ο Άρης έφυγε νικητής επί του Παναιτωλικού με τον Μορόν να πετυχαίνει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να σημειώνει ένα απίστευτο κατόρθωμα. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους “κίτρινους” και φυσικά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει βρει δίχτυα με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ,, Ολυμπιακό και Άρη.

Το παιχνίδι είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες αλλά μόνο οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ, έκαναν το δύο στα δύο εντός έδρας με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο και έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη παρέμεινε για πέμπτο παιχνίδι τη φετινή σεζόν χωρίς νίκη ενώ έως τώρα σε αυτά τα πρώτα πέντε ματς έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, μόλις στο 3′ όταν ο Καρέλης υποδέχτηκε ωραία τη μπάλα, προσπάθησε να πλασάρει πάνω από τον Κουέστα με τον Ισπανό γκολκίπερ με το ένα χέρι να σταματάει τελευταία στιγμή την πορεία της μπάλας προς την εστία του.

Ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πότε με τον Μορόν, πότε με τον Μενέντεθ απείλησε την εστία του Καπίνο ο οποίος όμως απέκρουσε και τις δύο φορές. Ο Έλληνας κίπερ μάλιστα είπε εντυπωσιακά όχι και στον Σουλεϊμάνοβ ο οποίος στο 21′ προσπάθησε να τον νικήσει μέσα από την περιοχή αλλά δεν τα κατάφερε.

Έξυπνο συρτό σουτ από τον Μορόν για το 1-0

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Μορόν με ένα έξυπνο συρτό σουτ από αρκετά μακρινή απόσταση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Άρη. Ο Ισπανός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο και εν συνεχεία στο βάθος της εστίας.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να φέρει το ματς στα ίσια με τις ενέργειες των Χουάνπι και Καρέλη αλλά ο Κουέστα αυτή τη φορά ήταν εκεί και είπε “όχι”.

Από την άλλη ο Άρης αρχικά απείλησε ξανά στο 36′ με τον Νταρίντα ενώ η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 42′ με τον Φεράρι να σουτάρει λίγο έξω από την εστία του Καπίνο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά όταν ο Καρέλης έκανε τη διαγώνια κίνηση και το σουτ από τα αριστερά με τον Κουέστα και πάλι να μπλοκάρει τη μπάλα.

Μορόν και πάλι με έξυπνο πλασέ

Στο 55′ ο Μενέντεθ έκανε πανέμορφη ενέργεια και πάσα προς τον Μορόν ο οποίος έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με πανέμορφο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Καπίνο για να γράψει το 2-0 υπέρ του Άρη. Δύο λεπτά αργότερα ο Μενέντεθ με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω και δεν κατάφερε να χριστεί και αυτός σκόρερ.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές την ώρα που ο Παναιτωλικός συνέχισε να ψάχνει ένα γκολ για να μειώσει το σκορ, πότε με τον Καρέλη, πότε με τον Ντουάρτε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ιστορικό το 3-0 με τον Χρισρτοδουλόπουλο

Ο Άρης βρήκε και ένα τρίτο τέρμα, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ιστορικό. Σε κόρνερ από τα δεξιά στο 85′ ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αλλά έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτα.

Ο Καπίνο προσπάθησε να διώξει αλλά όπως αποφάνθηκε και το VAR η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Ο Λάζαρος σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη και φυσικά είναι ο πρώτος, ο μοναδικός και δύσκολα θα υπάρξει άλλος ποδοσφαιριστής που έχει βρει δίχτυα με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα (87′ Παναγίδης), Βερστράτε (77′ Ζιλ Εμβοντό), Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (63′ Κάρλσον), Μενέντεζ (76′ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν (63′ Πάρντο).

Παναιτωλικός (Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Ντουάρτε, Οικονόμου, Σίλβα, Μπαλντασάρα (61′ Ξενιτίδης), Πέρες, Χουάνπι (83′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (61′ Σέρχιο Ντίας), Φεντερίκο Ντουάρτε (83′ Λιάβας), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο).

sport24.gr