Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 1-2

Ο Αστέρας φεύγει με το διπλό από τον Βόλο με 1-2

Mε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και δύο γκολ στο 7′ (Μιριτέλο) και στο 22′ (Γκρόσντανιτς) ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό με το 2-1 κόντρα στον Βόλο.

Με δύο γκολ από το πρώτο μέρος και σκόρερ τους Μιριτέλο και Γκρόζντανιτς, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα με 2-1 από το Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο. Οι Αρκάδες ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο έβαλαν τις βάσεις της νίκης. Οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να απαντήσουν στο δεύτερο μέρος, μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρουιγιέ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αγνοώντας ακόμα τη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Στην 6η θέση σκαρφάλωσε ο Αστέρας πανηγυρίζοντας το δεύτερο φετινό του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Τραυματίστηκε ο Σιέλης στον ώμο και αποχώρησε με φορείο, αλλά στη συνέχεια πήγε και κάθισε στον πάγκο του Βόλου.

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με τον Σ. Παπαδόπουλο στην εστία, τους Λούνα, Σιέλη, Ασλανίδη και Άλχο τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Τρουιγιέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπερτόγλιο μπροστά τους, τους Ντέλετιτς και Κορνέτ στις πτέρυγες και τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον Αστέρα με τον Ν. Παπαδόπουλο στην εστία και τους Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Παρτενέρ του αρχηγού Μουνάφο ήταν ο Γκρόζντανιτς στη μεσαία γραμμή. Σίτο και Ρεγκίς ξεκίνησαν στα «φτερά» και ο Μπαρτόλο κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Μιριτέλο.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Αστέρας και 0-2 με Μιριτέλο και Γκρόζντανιτς

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε το πάνω χέρι καθολικά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πήγε δικαίως με δύο γκολ μπροστά στα αποδυτήρια απέναντι σε έναν Βόλο ο οποίος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Μόλις στο 7′ έπειτα από μια κακή απομάκρυνση του Ασλανίδη με το κεφάλι σε σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μιριτέλο, ο οποίος με ένα ξερό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα.

Στο 16′ οι Αρκάδες πλησίασαν και σε ένα δεύτερο γκολ μετά από εξαιρετική σέντρα του Κρέσπι και βολέ του Μπαρτόλο που πέρασε δίπλα από το κάθετο. Αυτό που δεν έγινε σε αυτή τη φάση όμως, έγινε στο 22′. Ο Μπαρτόλο έφερε την μπάλα με εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Γκρόζντανιτς νικώντας στον αέρα τους Λούνα και Τσοκάνη με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Οι Αρκάδες είχαν στον έλεγχό τους το προβάδισμα των δύο τερμάτων και το διατήρησαν με μεγάλη ευκολία μέχρι την ανάπαυλα με τον Βόλο να μην απειλεί ουσιαστικά σε καμία στιγμή.

Ο Βόλος μπήκε στο ματς, αλλά ο Αστέρας κράτησε το διπλό

Ενδεικτικό ήταν πως με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπράτσος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή για τον Βόλο με τους Μαχαίρα, Κόμπα και Γκλάβτσις να περνάνε στο ματς και τον Τσοκάνη να γυρίζει στόπερ. Ο Αστέρας ωστόσο συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι με τον Σίτο να απειλεί με σουτ στο 47′ πλάγια μέσα από την περιοχή και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Σε μια ανύποπτη φάση, ωστόσο, ο Βόλος μπήκε και πάλι στο ματς. Ο Ν. Παπαδόπουλος μετά από εκτέλεση κόρνερ στην έξοδο έκανε πέναλτι στον Σιέλη, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε με φορείο με τον Τάχατο να τον αντικαθιστά. Ο Τρουιγιέ ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και μείωσε σε 2-1 για τους κυανέρυθρους στο 59′.

Ο Βόλος θα συνέχιζε πλέον με δίδυμο στόπερ τους Τσοκάνη και Τάχατο, σε ένα δίδυμο ανάγκης καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι κεντρικός αμυντικός. Παρ’ όλα αυτά οι κυανέρυθροι που είχαν πάρει ψυχολογία πλησίασαν και την ισοφάριση στο 64′ με κεφαλιά του Γκαρσία από κοντά την οποία εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος. Οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μάντζη που είχε περάσει αλλαγή από κοντά να μην βρίσκει δίχτυα μετά από καίρια παρέμβαση του Τάχατου, ενώ στο 80′ οι κυανέρυθροι πέταξαν μια εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ενγκίν να πλασάρει από πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ. Ο Αστέρας κράτησε στο τέλος το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσει ξανά φεύγοντας με το διπλό από το Πανθεσσαλικό.

MVP: Ο νεαρός Γκρόζντανιτς τα πήγε πολύ καλά στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Αστέρα. Έδωσε πολλές μάχες, έκανε σωστό ματς ανασταλτικά στο δεύτερό του παιχνίδι με την πρώτη ομάδα ενώ σκόραρε το δεύτερο τέρμα.

Στο ύψος τους: Ο Μιριτέλο έκανε τη δουλειά του με την πρώτη ευκαιρία βρίσκοντας δίχτυα για τον Αστέρα, ενώ καλό ματς έκανε και ο Μπαρτόλο που έδωσε την ασίστ με την εκτέλεση κόρνερ στην κεφαλιά του Γκρόζντανιτς.

Αδύναμος κρίκος: Οι Μπερτόγλιο και Ντέλετιτς μεσοεπιθετικά ήταν κάτω του μετρίου και σωστά αντικαταστάθηκαν στο ημίχρονο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ασλανίδης, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα πάνω στον Μιριτέλο που άνοιξε το σκορ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Τζήλου. Σωστά υπέδειξε το πέναλτι του Ν. Παπαδόπουλου πάνω στον Σιέλη.

Το ταμείο του Gazzetta: Δίκαιη η επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, όταν και έβαλε τις βάσεις της νίκης. Ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει στο δεύτερο μέρος και να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όμως το ματς για τους κυανέρυθρους χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι εμφάνισή τους ήταν κακή τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος Σ., Λούνα, Σιέλης (59′ Τάχατος), Ασλανίδης (46′ Γκλάβτσιτς), Άλχο, Τσοκάνης, Τρουιγιέ, Μπερτόγλιο (46′ Κόμπα), Ντέλετιτς (46′ Μαχαίρας), Κορνέτ (76′ Ενγκίν), Γκαρσία

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος Ν., Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Μουνάφο (97′ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (86′ Ζουγλής), Ρεγκίς, Σίτο (67′ Καλτσάς), Μπαρτόλο (86′ Σουρλής), Μιριτέλο (67′ Μάντζης)

 

Πηγή:gazzetta.gr