Εντυπωσιακή η συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισαν 82.000 μέχρι στιγμής

 

Αθήνα.- Σε εξέλιξη είναι η επαναληπτική και καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 8 το βράδυ,  εκτός αν δοθεί παράταση λόγω της συμμετοχής, η οποία μέχρι τώρα κινείται σε  υψηλά επίπεδα.

Ψηφίζουν πάνω από 300 άτομα το λεπτό. Από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Ο ρυθμός είναι αυξημένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στις αντίστοιχες πρωινές ώρες, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 12:00 είχαν ψηφίσει 55.500 άτομα, δηλαδή πάνω από 300 το λεπτό. Κάτι που σημαίνει ότι ψήφισαν 10.500 περισσότεροι από όσους είχαν ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα την πρώτη Κυριακή ( σ.σ 45.000).

Εως τις 11 π.μ. είχαν ψηφίσει 36.000 μέλη, ενώ στις 11.30 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 40.000. Με βάση τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 66.275 λίγο πριν τις 13:00.

Στις 14:20 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 82.000.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να… ρίξουν την ψήφο τους. Δεδομένης της μαζικής συμμετοχής έχουν δημιουργηθεί ουρές, παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet.

Μεγάλη συμμετοχή στον β’ γύρο

Ενδεικτικό είναι ότι στο εκλογικό τμήμα του ΓΑΛΑΞΙΑ, στη Νέα Σμύρνη έχουν ψηφίσει ήδη 900 άτομα (έως τις 12:00), ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.500. Εξάλλου στο εκλογικό κέντρο του Αιγάλεω μέχρι στιγμής (12:00), είχαν ψηφίσει 440 άτομα ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.000.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης  ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Μετά τις 16:00 αναμένεται να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα ψηφοδέλτια του β γύρου

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 44,91% (66.156 ψήφοι) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε 36,18% (53.292 ψήφοι).

Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη η συμμετοχή και στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από 530 πολίτες έχουν ρίξει την ψήφο τους στις κάλπες του εκλογικού κέντρου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σχηματίζονταν ουρές ήδη από τις 8 το πρωί.

Από την προσέλευση στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Όπως ανέφερε μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο Thesstoday.gr «η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα ξεπερνάει την αντίστοιχη της προηγούμενης Κυριακής, ωστόσο χωρίς την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από τις εγγραφές νέων μελών». Συμπλήρωσε πως «είναι εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, βλέπουμε αισιοδοξία στα μάτια των ψηφοφόρων και κλίμα συνεργασίας για μια φωτεινή Δευτέρα».

Μεγάλη η προσέλευση και στη Θεσσαλονίκη

Αχτσιόγλου: Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αυρίο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Η Εφη Αχτσιόγλου ψηφίζει στον β γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ

«Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος την ώρα που έμπαινε στο παραβάν αστειεύτηκε λέγοντας «Νομίζω όλοι γνωρίζεται τι θα ψηφίσω, δεν υπάρχει άγχος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψηφίζει στον β γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οδηγίες

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ.

Στιγμιότυπο από τις επαναληπτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ στο παραβάν των επαναληπτικών εκλογών

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Πηγή:in.gr
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης – Αλέξανδρος Γαστεράτος