«Η επικοινωνία τελειώνει από σήμερα, ήρθε η ώρα της αλήθειας»

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αρχή άνδρα δείκνυσι. Το γνωμικό αποδίδεται στον Βίαντα τον Πριηνέα, έναν εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας, ενώ χρησιμοποιείται από τον Σοφοκλή στην Αντιγόνη, με τον Κρέοντα να υποστηρίζει ότι η εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του άνδρα. (kathimerini.gr) Στην καθομιλουμένη, θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε και ως  «η επικοινωνία τελειώνει από σήμερα, ήρθε η ώρα της αλήθειας».

Ο λόγος για τον εξ Αμερικής ορμώμενο κ. Στέφανο Κασσελάκη και την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όνομα που ο ίδιος έσπευσε να το αναδιαμορφώσει πριν καν εκλεγεί πρόεδρος, δίνοντας έτσι και το στίγμα της πολιτικής του πλατφόρμας: «Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να αναδειχθεί σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης όλων των τομέων – τώρα!», είπε.

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει πως η Αμερική ήλθε και άλωσε την ελληνική αριστερά. Και μπορεί ο κ. Κασσελάκης να ήταν άγνωστος στο ευρύ ομογενειακό κοινό, όπως άγνωστος ήταν και στο ελληνικό, πλην, όμως ήταν αρκετά γνωστός , κατ΄ όνομα τουλάχιστον, πριν την κάθοδό του στη γενέτειρα, στο αναγνωστικό κοινό του Εθνικού Κήρυκα, στον οποίο για ένα διάστημα αρθρογραφούσε,  στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχου κ. Ανδρέα Δρακόπουλο,  και στον εφοπλιστή Μάρκο Νομικό, που τον έχει βαφτίσει.

Μέχρις εδώ με το βιογραφικό του, για το οποίο σύμφωνα με κάποια στελέχη της ΝΔ «εγείρονται ερωτήματα για την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων» που φέρεται να έχει δηλώσει.

Τις ευχαριστίες στην οικογένειά του τις καταλαβαίνουμε και μπράβο του. Επίσης και στον σύντροφό του, αν και δεν αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς ο τελευταίος  έχει να προσφέρει στον ελληνικό λαό, όπως δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.   Στη σκυλίτσα τους, όμως, την  Φάρλι, προς τι η αφιέρωση; Εντάσσεται κι αυτή  στα πλαίσια της «αναμόρφωσης» της χώρας;

Αλλά  είπαμε: «Η επικοινωνία τελειώνει από σήμερα, ήρθε η ώρα της αλήθειας».

*‘Ηλθε η ώρα να δούμε πως θα ενεργήσει ώστε να εξασφαλισθεί η ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

*Ήλθε η ώρα χάραξης πολιτικής επί κρίσιμων ζητημάτων της οικονομικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και εθνικής ζωής της χώρας.

*Ήλθε η ώρα άρθρωσης πολιτικού λόγου.

* Ηλθε η ώρα να χτίσει γέφυρες με την Ομογένεια.

Στον τομέα της ρεκλάμας, της στημένης προβολής και της καλλιλογίας τα πήγε περίφημα. Εκμεταλλεύτηκε επιδέξια την αδρανοποίηση του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ακόμη μουδιασμένος από το διπλό εκλογικό σοκ. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κατ ανάγκη κακό. Πρέπει όμως να υπάρξει γόνιμη συνέχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η μη παρουσία του στις εργασίες της Βουλής θα του δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει και να επικοινωνήσει τις θέσεις, τις απόψεις και τα σχέδιά του γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την χώρα, ασκώντας, εκ παραλλήλου και  εκ του απυρόβλητου, κριτική στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί, και σύντομα,  μάλιστα,  ενώπιον ορισμένων πολιτικών γεγονότων από τα οποία θα κριθεί το έργο του πριν φθάσουμε στις επόμενες εκλογές. Το βασικό ορόσημο για να κριθεί πολιτικά ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  είναι οι  ευρωεκλογές, σε περίπου 9 μήνες, και πριν απ αυτές,  οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Φυσικά και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Μέχρι τότε, «Αρχή άνδρα δείκνυσι» ή  απλούστερα, «η επικοινωνία τελειώνει από σήμερα,  ήρθε η ώρα της αλήθειας».