Μουσική πανδαισία για καλό σκοπό με τον Μανώλη Μητσιά στην Νέα Υόρκη

Ο Μανώλης Μητσιάς με τη Νανά Μπινοπούλου ερμήνευσαν ορισμένα από τα πλέον διαχρονικά κομμάτια του ελληνικού τραγουδιού, που αποτελούν δημιουργήματα εμβληματικών συνθετών. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Νέα Υόρκη.- Ενα μουσικό ταξίδι σε ορισμένα από τα πλέον ποιοτικά κομμάτια του ελληνικού τραγουδιού προσέφερε, το βράδυ του Σαββάτου, ο διαχρονικός Ελληνας ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο «Queens Theatre».

Η συναυλία, η οποία είχε ως στόχο την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Queens College, αλλά και της ανάδειξης του ιστορικού αρχείου του Hellenic American Project, υπό τον ακαδημαϊκό Δρα Νικόλαο Αλεξίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθότι περισσότεροι από 450 ομογενείς αψήφησαν την κακοκαιρία και μετέβησαν στο Φλάσινγκ Μέντοους Κορόνα Παρκ για να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη συναυλία.

Ο Μανώλης Μητσιάς αποζημίωσε και με το παραπάνω το κοινό, ερμηνεύοντας κομμάτια όπως «Ο Γιάννης ο φονιάς», «Ηρθατε σαν Κύματα», «Βρέχει στην Φτωχογειτονιά», «Το Πάρτι», «Το Παλικάρι έχει καημό» και άλλα μουσικά δημιουργήματα του Μίκυ Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων μεγάλων μορφών του ελληνικού πενταγράμμου, έχοντας στο πλευρό του την Νανά Μπινοπούλου και την Χορωδία του Παγκυπρίου.

Η χορωδία του Παγκυπρίου, υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη, έδωσε το δικό της ξεχωριστό χρώμα στην συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά, το βράδυ του Σαββάτου στο Queens College. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ευχαρίστησε τον Μανώλη Μητσιά για την παρουσία και την αξέχαστη μουσική βραδιά που χάρισε στο κοινό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον Φρανκ Σινάτρα της Ελλάδας».

Παράλληλα, υπενθύμισε την αξία του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, προσθέτοντας πως, την ίδια στιγμή, η Τουρκία διαθέτει 80 και πλέον τέτοιες έδρες, οι οποίες μάλιστα χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, έπλεξε το εγκώμιο του Μανώλη Μητσιά, ενώ εξήρε, με την σειρά του, την ακαδημαϊκή σημασία του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, τονίζοντας πως πλέον βρίσκεται σε επαφή με την διεύθυνση του Κέντρου, την τελετή αποφοίτησης του οποίου, άλλωστε, φιλοξένησε στο Γενικό Προξενείο.

Από την πλευρά του, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, που απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Βόρεια Καρολίνα, παρέδωσε δυο επιταγές ενίσχυσης των 2500 δολαρίων έκαστη, για το Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών και το Hellenic American Project, αντίστοιχα.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Queens Theatre για την συναυλία του Μανώλη Μητσιά, με το κοινό να αψηφά την κακοκαιρία προκειμένου να ακούσει από κοντά τον Έλληνα ερμημευτή. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Επιπλέον, η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κυριακή Καλογερά παρέδωσε μια επιταγή ύψους 10.000 δολαρίων εκ μέρους και του κ. Μαρινάκη.

Στη συνέχεια, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου, Σάββας Τσίβικος, παρέδωσε αντίστοιχα προς τους δυο οργανισμούς δυο επιταγές από την AHEPA, όπως επίσης και μια επιταγή των 5.000 από το Πανγκρεγκόριαν. Παράλληλα, προσέφερε μια προσωπική δωρεά, ύψους 2.500 δολαρίων προς το Κέντρο, αλλά και μια επιταγή του Μανώλη Κώστα, προέδρου της AHEPA στον Καναδά, επίσης ύψους 2500.

Επιταγές με ποσά δωρεών παρέδωσαν επίσης ο Δήμος Σιώκης, εκ μέρους του Συλλόγου Καστοριέων Ομόνοια, ο Χρήστος Βουρνάς, εκ μέρους του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» (500 + 500), ενώ ο Φίλιπ Κρίστοφερ ανακοίνωσε επίσης τις συνδρομές του Σάββα Κωνσταντινίδη (1.000 δολάρια), των Κεφαλλήνων -που παρέδωσε ο Κώστας Βαγγελάτος- ύψους 5.000 δολαρίων, αλλά και την δωρεά των 10.000 δολαρίων από τον Ευστάθιο Βαλιώτη.

Πηγή:ekirikas.gr