Μπομπ Μενέντεζ δεν παραιτούμαι, θα δικαιωθώ

Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από τη θέση του γερουσιαστή εξέφρασε, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Μπομπ Μενέντεζ, με αφορμή τις κατηγορίες που αποδόθηκαν εναντίον του για δωροληψία, δωροδοκία και διαφθορά.

«Οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν είναι, απλώς, κατηγορίες. Αναγνωρίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη μέχρι τώρα. Ομως, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο πιο παλιός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης», ανέφερε αρχικά, εμφανώς φορτισμένος, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Στην πρώτη του δημόσια παρουσία μετά την επίσημη απαγγελία του κατηγορητηρίου, ο κ. Μενέντεζ έδειξε, αρχικά ενοχλημένος από τη στάση συναδέλφων του εντός και εκτός του Δημοκρατικού Κόμματος, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας.

Ειδικότερα, ο Μπομπ Μενέντεζ τόνισε ότι παραμένει αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και πως «το δικαστήριο της Κοινής Γνώμης δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δικαστικό σύστημα».

Στη συνέχεια, ο φιλέλλην γερουσιαστής απαρίθμησε μια σειρά από περιπτώσεις κατά τις οποίες στάθηκε απέναντι στην Αίγυπτο και το καθεστώς Αλ Σίσι, θέλοντας να αποδομήσει το σημείο του κατηγορητηρίου που τον παρουσιάζει ότι προσπάθησε να ευνοήσει τη συγκεκριμένη χώρα.

Παράλληλα, αγγίζοντας μια ακόμη κατηγορία, που αφορούσε το χρηματικό ποσό των 480.000 δολαρίων που βρέθηκε στο σπίτι του, υποστήριξε πως πρόκειται για χρήματα που έχουν βγει από τον προσωπικό του λογαριασμό και προέρχονται από νόμιμα εισοδήματα, προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή την οικογένειά του στην Κούβα.

«Είναι χρήματα από τον αποταμιευτικό μου λογαριασμό, τα οποία τα έχω για να βοηθήσω την οικογένειά μου στην Κούβα εάν παραστεί ανάγκη. Ξέρω, είναι παλαιομοδίτικο, αλλά πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από νόμιμα εισοδήματα που έχω», ήταν το περιεχόμενο της δήλωσης του Μενέντεζ.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Νέας Ιερσέης που βρίσκονται στο πλευρό του, απαριθμώντας βασικά σημεία της κοινοβουλευτικής του δράσης προς όφελος της Πολιτείας.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε δηλώσεις στην ισπανική γλώσσα ενώ, όπως είχε τονίσει νωρίτερα, αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Πηγή: ekirikas.gr