Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Βόλο: Εγκλωβισμένοι πολίτες, πλημμυρισμένα σπίτια- Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ως ανεξέλεγκτη περιγράφεται η κατάσταση στον Βόλο, ενώ ο Σπερχειός είναι έτοιμος να σπάσει στη Φθιώτιδα. Εκκενώνονται χωριά. 

Ως ανεξέλεγκτη περιγράφεται η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Σοφιάδα Δομοκού και Πετρίλια Αργιθέας, όπως και ο Αμπελώνας Παλαμά.

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Βόλο, καθώς η κακοκαιρία σαρώνει την πόλη. Ήδη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία με εντολή της ΕΛΑΣ και μήνυμα 112, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές.

Για δύσκολο βράδυ μίλησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ενώ τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή θα μείνουν κλειστά. «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πόλη, μείνετε σπίτια σας» δήλωσε.

Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Επίσης, Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας εκκενώνονται προληπτικά λόγω της κακοκαιρίας. Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, είχε εκκενωθεί το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ.

Αγωνία υπάρχει για τις ήδη πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, η οποία ακόμα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Βόλου ειδοποιήθηκαν από το 112 ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα προβλήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και ο Κραυσίδωνας έσπασε ξανά. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην περιοχή είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν στην Εύβοια με τις εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Στις άλλες περιοχές

Στη Φθιώτιδα η κακοκαιρία ανέβασε επικίνδυνα τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού και στη Λαμία οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στην Κορινθία είχαμε πλημμύρες σε χωριά και καλλιέργειες, ενώ οι κεραυνοί κράτησαν ξύπνιους τους κατοίκους της Αττικής,

Το συνεργείο της ΕΡΤ στονΚραυσίδωνα Βόλου

Εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Κραυσίδωνα στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Προληπτικές εκκενώσεις στη Στερεά Ελλάδα

Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Φάρσαλα εκκενώθηκαν προληπτικά κοντά στις 21:00 της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Την ίδια ώρα εκκενώνώθηκαν προληπτικά και τα χωριά Σοφιάδα και Πετριλιά, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα Φθιώτιδας και Καρδίτσας.

Μικρά προβλήματα στην Αττική

Αλώβητη βγήκε η Αττική από την έντονη νεροποντή τις πρώτες πρωινές ώρες. Κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα. Στον Ωρωπό ο παραλιακός δρόμος έγινε ένα με τη θάλασσα. Μεγάλα ύψη βροχής και στον Κάλαμο.

Η νύχτα μέρα έγινε τα ξημερώματα στον αττικό ουρανό. Οι χιλιάδες αστραπές, αλλά και οι δεκάδες κεραυνοί πέταξαν από τα κρεβάτια τους πολλούς Αθηναίους, σε ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνώνμέσα σε λίγες ώρες κατεγράφησαν 3.715 αστραπές, εκ των οποίων οι 370 αφορούσαν στο λεκανοπέδιο. Ο αντίστοιχος αριθμός για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάζεται από την κακοκαιρία εκτοξεύτηκε στις 6.000.