Ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων δολαρίων ο Μενέντεζ – Οι όροι που του επιβλήθηκαν

O Mενέντεζ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαρύνουν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν – Αθώα δήλωσε και η σύζυγός του, Ναντίν

Eλεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων δολαρίων, και βασικό όρο να μην έχει επαφή με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους εκτός της συζύγου του Ναντίν, αφέθηκε την Τετάρτη ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. O γερουσιαστής δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαρύνουν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Ένας δικηγόρος δήλωσε αθώος για λογαριασμό του.

Οι όροι που τέθηκαν από τον δικαστή είναι να μην έχει επαφή με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους του, με εξαίρεση τη σύζυγό του. Ο Μενέντεζ πρέπει επίσης να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, σύμφωνα με τον δικαστή. Ο γερουσιαστής μπορεί να κρατήσει οποιαδήποτε επίσημα διαβατήρια και τα ταξίδια στο εξωτερικό εξακολουθούν να επιτρέπονται για επίσημες εργασίες.

Τρεις από τους συγκατηγορούμενους του γερουσιαστή δήλωσαν επίσης αθώοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της Ναντίν Μενέντεζ δήλωσε αθωότητα εκ μέρους της πελάτη του, όπως αθώοι δήλωσαν και οι δύο επιχειρηματίες Φρεντ Ντάιμπς και Χοσέ Ουρίμπε. Η σύζυγος του Μενέντεζ,  θα καταβάλει εγγύηση 250.000 δολαρίων. Υποχρεούται να παραδώσει το διαβατήριό της και να περιορίσει τα ταξίδια της στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Ουάσιγκτον, και τη Φλόριντα.

Ένας πέμπτος συγκατηγορούμενος, ο επιχειρηματίας Ουαέλ Χάνα, δήλωσε αθώος την Τρίτη.

Ο αμερικανός γερουσιαστής κατηγορείτα ότι χρησιμοποίησε την προνομιακή πολιτική του θέση για να προωθήσει κρυφά αιγυπτιακά συμφέροντα και να κάνει “διευθετήσεις” στους τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ με αντάλλαγμα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και μια Mercedes.

Ο Μενέντεζ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κρατώντας το χέρι της συζύγου, ενώ συγκεντρωμένοι γύρο από το κτήριο κρατούσαν πανό και πινακίδες που ανέγραφαν “παραιτήσου”.

Ο Μενέντεζ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει ότι οι κατηγορίες για κατάχρηση της εξουσίας είναι αβάσιμες. Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι θα αθωωθεί, και δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τη Γερουσία.

Menendez

AP
Fred Daibes/ AP/skai.gr