Χωρισμένος σε δύο παρατάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ στην νέα εποχή

Έν ανομονή της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου εκεί αναμένεται να βγουν τα «μαχαίρια»…

«Δυο κόμματα σε ένα» συγκατοικούν αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου με τον Στέφανο Κασσελάκη να πραγματοποιεί τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις και επαφές προκειμένου να φτιάξει γρήγορα το προεδρείο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως και αύριο να κληθούν οι «47», παρουσία του νέου προέδρου, να κάνουν την πρώτη τους συνεδρίαση.

Έν ανομονή πάντα της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου εκεί αναμένεται να βγουν τα «μαχαίρια». Από τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων φαίνεται να έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής ο Νίκος Παππάς.

Πληροφορίες από πρόσωπο που γνωρίζει καλά τις διεργασίες που γίνονται στον έβδομο όροφο τις Κουμουνδούρου ανέφεραν πως ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί βουλευτής και από το άλλο «στρατόπεδο» να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται πως είναι μια πολύ σημαντική θέση για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο κάθε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εποπτεύει τρεις διαφορετικούς τομείς. Ενδεχομένως να είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση.

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε χθες στον κ.Κασσελάκη πως δεν επιθυμεί να αναλάβει κάποιον τομέα ευθύνης. Η δήλωσή της στους δημοσιογράφους ήταν ενδεικτική: «Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα με ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση διότι μετά από πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχω αυτή τη στιγμή την ενέργεια. Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση».

Η πρώην υπουργός Εργασίας, με έναν προσεκτικό «ελιγμό», απέφυγε να μπει στο «κάδρο» των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αρκετά από τα στελέχη που την είχαν υποστηρίξει στις εκλογές και ειδικότερα στον δεύτερο γύρο έχουν ανοίξει έναν «πόλεμο» δηλώσεων κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα «σύννεφα» που έχουν μαζευτεί πάνω από την Κουμουνδούρου είναι δύσκολο να διαλυθούν. Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης είναι με «το όπλο παρά πόδα» και βάλουν κατά της νέας ηγεσίας. Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι οι τρεις «σωματοφύλακες» του νέου προέδρου αποκρούοντας τα «φαρμακερή βέλη.

Το ρόλο αυτό, βέβαια έχει ήδη αναλάβει και η Δώρα Αυγέρη που απάντησε χθες στα πυρά του πρώην υπουργού Παιδείας.

Με φόντο το Συνέδριο τίποτα δεν θα είναι πια απλό και μόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές συγκρατούν αυτή τη στιγμή τα στελέχη της Αριστερής πτέρυγας. Αυτό έγινε χθες κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ζαχαριάδη που όλοι ξέχασαν τα ταυτοτικά ζητήματα που τους χωρίζουν και βρέθηκαν στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας.

Στη βάση του κόμματος, στις Οργανώσεις Μελών, υπάρχει αναταραχή με αρκετές παραιτήσεις να είναι προ των πυλών. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν θα υπάρξει κάποιο κύμα αποχωρήσεων που μπορεί να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στο κόμμα.

Πηγή: skai.gr