Διορίστηκε πολιτειακός δικαστής στην Νέα Ιερσέη ο ομογενής Πίτερ Κουλικούρδης

Φωτογραφία: BOM PHOTO

Νέα Ιερσέη.- Στο αξίωμα του δικαστή στο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Ιερσέης και, συγκεκριμένα, στο Τμήμα Εργασιακών Αποζημιώσεων, διορίστηκε και επίσημα ο ομογενής νομικός Πίτερ Κουλικούρδης (Peter J. Koulikourdis), μετά και την ορκωμοσία που έλαβε χώρα στη δικαστική αίθουσα της κομητείας του Μπέργκεν, στη Νέα Ιερσέη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε και τυπικά ο διορισμός του κ. Κουλικούρδη, όπως αυτός είχε επιβεβαιωθεί από την αρμόδια επιτροπή της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Ιερσέης, κατόπιν πρότασης του κυβερνήτη της Πολιτείας, Φιλ Μέρφι (Phil Murphy).

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο κ. Κουλικούρδης εμφανίστηκε στην ορκωμοσία περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του αλλά και φίλους του, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν «καλή επιτυχία» σε αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή στη νομική του σταδιοδρομία.

Στην ομιλία του, ο κ. Κουλικούρδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κυβερνήτη της Νέας Ιερσέης για το γεγονός ότι τον πρότεινε, όπως επίσης και τους πολιτειακούς γερουσιαστές που στήριξαν την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα να εγκριθεί και να προχωρήσει ο διορισμός του.

Ο Πέτερ Τζ. Κουλικούρδης ορκίστηκε ως Δικαστής της Υπηρεσίας Εργατικής Κατανομής στο Νιού Τζέρσεϊ με τη σύζυγό του Ελένη και τα παιδιά του στο πλευρό του, από αριστερά προς δεξιά: Βασίλης, Παναγιώτα, Ελένη, Πέτερ, Αλεξία και Χριστίνα. Φωτογραφία: BOM PHOTO

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την οικογένειά του και, ειδικότερα, την σύζυγό του, Ελένη και τα παιδιά του, Αλεξία, Χριστίνα, Παναγιώτα και Βασίλη, προσθέτοντας πως «το δημόσιο λειτούργημα πάντα του προσέφερε ικανοποίηση».

«Το να είσαι δικαστής στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης, είτε πρόκειται για το Τμήμα Εργασιακών Αποζημιώσεων, είτε το Τμήμα Διοικητικού Νόμου, είτε το Ανώτατο Δικαστήριο, είναι παράλληλα μια τιμή αλλά και προνόμιο. Είμαι ευγνώμων, κολακευμένος και εκτιμώ την ευκαιρία να υπηρετήσω σε μια τέτοια θέση. Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα 33 ετών, μπορώ τελικά να πω ότι είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτήν την σπουδαία Πολιτεία. Εφτασε η ώρα να ανταποδώσω και να μοιραστώ την εμπειρία και τις επιτυχίες μου με το δικηγορικό Σώμα και τους πολίτες της Πολιτείας. Είμαι έτοιμος για τις προκλήσεις που με περιμένουν. Θα αντιμετωπίσω όλους τους διάδικους δίκαια, εντός χρόνου και με ανοικτό μυαλό. Θα δεχτώ, επίσης, επικοινωνία με φαξ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμβατικό ταχυδρομείο ή ακόμα και χέρι με χέρι», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουλικούρδης.

Τέλος, ο νεοδιορισθείς δικαστικός της Νέας Ιερσέης επεσήμανε πως ο ίδιος έχει μια μακρά εμπειρία από τον συγκεκριμένο κλάδο, καθότι, κατά το παρελθόν, συμμετείχε, ως νομικός, σε περισσότερες από 1.500 υποθέσεις στη Νέα Ιερσέη, αντιπροσωπεύοντας, μεταξύ άλλων, πολλούς ανασφάλιστους εντολείς που προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πίτερ Κουλικούρδης δραστηριοποιήθηκε μέσω της δικηγορικής φίρμας «Κουλικούρδης και Συνεργάτες» (Koulikouris and Associates) η οποία είναι ιδιαίτερα φημισμένη στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης, ενώ ο ίδιος έχει ασκήσει το επάγγελμα και σε άλλες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Βίρτζίνια, το Κονέκτικατ, η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια.

Πηγή:ekirikas.com