Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου σε παραλία στη Βόρεια Εύβοια – Σε εξέλιξη η έρευνα από τον στρατό

Πολιτικού τύπου ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι με προορισμό την ΒΙΠΕ Βόλου – Επέβαιναν δύο άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη βόρεια Εύβοια, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias. Το ελικόπτερο κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή στο Αχλάδι Εύβοιας με επιβαίνοντες δύο άτομα. 

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου .

Απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες πλωτών του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταύρου Ιωαννίδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν είναι ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι μισθωμένο ελικόπτερο και να πετά για κάποιον από τους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

«Ακουσα ένα μπαμ»

Αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής. δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «τοκίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς».

Πηγή: skai.gr