Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Waiblingen

Aνοιχτή επιστολή της υπεύθυνης (εκπαιδευτικός) των ΤΕΓ Βαιμπλινγκεν στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα του Ελληνισμού με τίτλο ,,Στον απόηχο της συμμετοχής μας,,

Αξιότιμε κύριε Ζησόπουλε,  Βουλευτά του Ρουμανικού Κοινοβουλίου και  Πρόεδρε της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας

Για όλα αυτά που ζήσαμε και αγαπήσαμε στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα του Ελληνισμού στο Βουκουρέστι στις αρχές του Σεπτέμβρη , οι μαθητές μου  και εγώ σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Θερμά ευχαριστούμε λοιπόν εσάς και τους συνεργάτες σας για την εγκάρδια υποδοχή, την υπέροχη φιλοξενία, την εξαιρετική οργάνωση όλων των εκδηλώσεων , τη ζεστή αγκαλιά όλων σας για τα Ελληνόπουλα της Διασποράς και τους συνοδούς τους.

Εξίσου σας εξαίρουμε   και για τη  μοναδική δυνατότητα που μας δώσατε να γνωρίσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με Έλληνες της Ομογένειας, από όπου ο Θεός ή η ζωή τους όρισε για πατρίδα,αποκτώντας παράλληλα νέους φίλους και θέτοντας τις βάσεις για μια ευρύτερη και συνεχή συνεργασία των σχολείων μας.

Και μπορεί το  ταξίδι για την  “Ιθάκη” να μην διήρκησε πολύ, ήταν όμως   γεμάτο γνώσεις και υπέροχες, μοναδικές εμπειρίες που θα κρατάμε όλοι μας ως  πολύτιμο φυλαχτό στο νου και στην καρδιά για πάντα..

Κλείνοντας λοιπόν δεν θα πω “εις το επανιδείν, αλλά θα χρησιμοποιήσω μια φράση που μου είπε μέλος της Ελληνικής Αποστολής  της Αιγύπτου  ότι χρησιμοποιούν οι Έλληνες  στο Κάιρο..

” Καλή αντάμωση” λοιπόν, κύριε Καθηγητά,

“καλή αντάμωση” αγαπημένοι συνεργάτες..

” Στα ίδια μέρη… θα ξαναβρεθούμε ”

Με εκτίμηση και απέραντη ευγνωμοσύνη

Εκ μέρους των συμμετεχόντων στην αποστολή μαθητών και

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Η υπεύθυνη για την αποστολή εκπαιδευτικός

Κ.Ζαρογιάννη

Πηγή:https://doryforos-europa.blogspot.com/