Η Greektown παρούσα στον Μαραθώνιο του Σικάγο

Δυο φορές πρόκειται να περάσει από την Greektown o μαραθώνιος του Σικάγου, με τους ομογενείς επιχειρηματίες να αξιοποιούν την συγκυρία, παρέχοντας ευκαιρίες ψυχαγωγίας. Φωτογραφία: Greektown Chicago

Η Ελληνική Γειτονιά (Greek Town) του Σικάγο διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση υποστήριξης για τον Μαραθώνιο του Σικάγο για το 2023, την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στη συμβολή των οδών Gladys και Halsted. Πρόκειται για μια αξιοποίηση της διαδρομής του Μαραθωνίου, ο οποίος περνά δύο φορές από την Greek Town, στα μίλια 14 και 17, προσφέροντας στους θεατές δύο ευκαιρίες να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δρομείς.

Μέσα από την εκδήλωση οι διοργανωτές καλούν τους θεατές να τιμήσουν την αρχαία ελληνική καταγωγή του Μαραθωνίου, παρέχοντας δωρεάν καφέ και ελληνικά γλυκίσματα, αλλά και ελληνική μουσική με επιμέλεια DJ, η οποία και θα συνεχίσει να παίζει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, οι θεατές του Μαραθωνίου ενθαρρύνονται να απολαύσουν ένα γεύμα στην Greek Town κατά τη διάρκεια ή μετά το γεγονός σε ένα από τα δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της περιοχής.

Πρόκειται για μια ακόμη στοχευμένη εμπορική δραστηριότητα της εμβληματικής ελληνικής συνοικίας του Σικάγο, η οποία προσελκύει όχι μόνο μέλη της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων της πόλης και επισκεπτών άνευ ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την κουλτούρα και τις ελληνικές γαστρονομικές επιλογές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ελληνικές επιχειρήσεις του Σικάγο που λειτουργούν στην Δυτική Πλευρά της πόλης αξιοποιούν την ευκαιρία να λειτουργήσουν συνολικά, προς το κοινό συμφέρον, με όχημα την σύνδεση με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, που μεταφράζεται μέσα από την συμμετοχή σε εμπορικές αλλά και κοινωφελείς δράσεις, που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα.