Νέα δημοσκόπηση της GPO: Ευρύ προβάδισμα της ΝΔ

Ευρύ προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τρεις μήνες μετά τις εκλογές, όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της GPO για την «Απογευματινή», στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία -αν και σημειώνει πτώση– συγκεντρώνει ποσοστό 37,5%, έναντι 15,4% του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφει πτώση σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου που είχε λάβει 17,83%.

Πτώση ποσοστών σε σύγκριση με τον Ιούνιο σημειώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να παραμένει άνω των 20 μονάδων

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 10% και ακολουθουν το ΚΚΕ (6,3%) και Ελληνική Λύση (4,3%), την ώρα που βάσει ποσοστών μένουν εκτός Βουλής η Πλεύση Ελευθερίας (2,7%), η Νίκη (2,3%) και οι Σπαρτιάτες (2,2%).

Ωστόσο, παρότι δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος από τις τελευταίες κάλπες, μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «τρίτη πολιτική δύναμη», καθώς φτάνουν στο 10,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα της GPO.

«Χάνει» ο Κασσελάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γκάλοπ της GPO για την «Απογευματινή» περιλαμβάνεται και ερώτηση για την «κόντρα» Μητσοτάκη – Κασσελάκη, με την απάντηση να είναι αξιοσημείωτη.

Και αυτό γιατί, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαφήμισε την υποψηφιότητά του με το μότο «μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη» φαίνεται ότι ο κόσμος δεν πιστεύει το ίδιο.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Θεωρείτε ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη;» το 60,7% απαντά όχι – μάλλον όχι (όχι 41,5% – μάλλον όχι 19,2%), την ώρα που θετικά απαντά μόλις το 32,1%.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη – Κασσελάκη στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός», με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει 49,4%, έναντι 15,9% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:in.gr