Ο ομογενής υπουργός Αθλητισμού, Στηβ Δημόπουλος, για τη νέα πρωθυπουργό της Βικτώριας

«Μια πραγματικά αξιοπρεπή κυρία. Ένα άτομο με ακεραιότητα. Με πάθος – και συμπόνια. Η Jacinta Allan η 49 πρωθυπουργός της Βικτώριας θα είναι μια εξαιρετική πρωθυπουργός».

Αυτό είναι το σχόλιο του ομογενή υπουργού Αθλητισμού, Στηβ Δημόπουλου, για τη νέα πρωθυπουργό της πολιτείας μας.

Ο ομογενής υπουργός είχε επίσης μόνο καλά λόγια να πει για τον απερχόμενο πολιτειακό πρωθυπουργό Daniel Andrews, τον οποίο και ευχαρίστησε για την προσφορά του στην πολιτεία της Βικτωρίας.

H κα Jacinta Allan αναμένεται να ανακοινώσει αύριο  (Δευτέρα) τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της..

Στη νέα κυβέρνηση όπως κατέστη γνωστό θα συμμετέχει η βουλευτής του Eltham, Vicki Ward, ενώ «μπαίνει» στο Υπουργικό και ο Ben Carroll -που είναι ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Tim Pallas αναμένεται να παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αν και γράφηκαν αρκετά για πιθανή αποχώρησή του καθώς έχει «ταυτιστεί» με προϋπολογισμούς… χρέους, έναν μόνο από τους «βραχνάδες» που έχει να αντιμετωπίσει η νέα πρωθυπουργός.

Θεωρείται βέβαιο πως στη νέα κυβέρνηση παραμένουν και οι ομογενείς Σταύρος Δημόπουλος και Νίκος Στάϊκος.

Όπως έγινε γνωστό όμως από δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου η τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του πολιτειακού Εργατικού κόμματος ήταν «επεισοδιακή».

Μπορεί τελικά η κα Allan να ανέλαβε την πρωθυπουργία χωρίς αντίπαλο αλλά αυτό φέρεται να οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στον ίδιο τον απερχόμενο πρωθυπουργό Daniel Andrews ο οποίος, όπως είπαν ανώνυμα Εργατικοί βουλευτές, «ούρλιαξε και έβρισε» για να πειστεί να μην είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο Ben Carroll.

Η κα Allan δήλωσε ότι σκοπεύει να τηρήσει κάθε προεκλογική δέσμευση που ανέλαβε ο Daniel Andrews πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά και ότι θα «χτίσει» περαιτέρω με δικές της νέες πολιτικές.

Πηγή:neoskosmos.com