Η Ομοσπονδία της Νέας Ιερσέης βραβεύει τον Μητροπολίτη Απόστολο και τον Δρ. Ηλία Ηλιάδη

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης το βράδυ της Κυριακής, 15ης Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5.30 μ.μ. θα παραθέσει στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Graycliff» (290 Moonachie Ave, Moonachie, NJ 07074) στο Moonachie της Νέας Ιερσέης το 10ο επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου θα βραβεύσει τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολο και τον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δρ. Ηλία Ηλιάδη.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική εκδήλωση που διοργανώνει η νεοεκλεγείσα ηγεσία υπό την προεδρία του Δρα Πάνου Σταυριανίδη η οποία έχει διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος χαρακτήρας σχετίζεται με την απονομή του Βραβείου «Μέγας Αλέξανδρος» στον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολο, που  ενθρονίστηκε προ δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς επίσης και του Ιπποκράτειου Βραβείου στον τέως πρόεδρο της εν λόγω Ομοσπονδίας και συνάμα πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Φιλαδέλφειας, Δρ. Ηλία Ηλιάδη.

Ο δεύτερος χαρακτήρας σχετίζεται με τον ερανικό της χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά της από τις δωρεές των στελεχών, των μελών και υποστηρικτών, καθώς επίσης και από το λεύκωμα και την λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών δράσεων.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $150 για τους ενήλικες και φοιτητές και νέους κάτω των 25 ετών στα $50.

Η οργανωτική επιτροπή με συμπροέδρους την κ. Δέσποινα Κολοκυθά και τον κ. Δημήτριο Κοντολιό και συντονίστρια την κ. Δέσποινα Αξιωτάκη καταβάλει άοκνες προσπάθειες και ευελπιστεί ότι η συμμετοχή των ομογενών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της οργανωμένης ομογένειας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο διάστημα των έξι μηνών που μεσολάβησαν από την εκλογή της νέας ηγεσίας διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις που διέφεραν και ενδιέφεραν. Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του πρώτου εξαμήνου της θητείας μας ήταν η συμμετοχή στην παρέλαση της Νέας Υόρκης. Παράλληλα διοργανώσαμε ενημερωτικές και όχι μόνο εκδηλώσεις σε διάφορες κοινότητες της Νέας Ιερσέης».

Εξέχουσα θέση στις δράσεις της Ομοσπονδίας, όπως επεσήμανε, κατέχουν και η επάξια εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν προς τιμή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης επεσήμανε ότι στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τόσο με τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννη Χρυσουλάκη στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη της Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολου συζητήθηκε μια γκάμα θεμάτων που αφορούν την γενέτειρα και την πορεία των εθνικών μας θεμάτων με έμφαση στην χάραξη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Για κρατήσεις θέσεων κάνετε κλικ στο https://www.eventbrite.com/e/hellenic-federation-of-new-jersey-annual-gala-banquet-tickets-707631343397?aff=oddtdtcreator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:anamniseis.net