Υπερυπουργός ο ομογενής Steve Dimopoulos στη νέα κυβέρνηση τη Βικτώριας

O ομογενής υπουργός Steve Dimopoulos. Φώτο: Supplied

 

Συμμετέχουν ακόμα στην κυβέρνηση ως κοινοβουλευτικοί γραμματείς οι ομογενείς Nick Staikos (Parliamentary Secretary to the Premier και Parliamentary Secretary for Multicultural Affairs) και η Kat Theophanous (Parliamentary Secretary for Women’s Health)

Αναβαθμίστηκε ο ομογενής υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας Steve Dimopoulos στη νέα πολιτειακή κυβέρνηση, την σύνθεση της οποίας ανακοίνωσε σήμερα η νέα πρωθυπουργός Jacinta Allan.

Συγκεκριμένα ο κ. Dimopoulos αναλαμβάνει και υπουργός Περιβάλλοντος, αντικαθιστώντας την Ingrid Stitt, η οποία είναι υπουργός για την ψυχική υγεία, τη γήρανση και τις πολυπολιτισμικές υποθέσεις.

Από ομογενειακής άποψης στη νέα κυβέρνηση ο Nick Staikos θα είναι κοινοβουλευτικός γραμματέας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων

(Parliamentary Secretary to the Premier και Parliamentary Secretary for Multicultural Affairs) ενώ η Kat Theophanous γίνεται κοινοβουλευτική γραμματέας για θέματα Υγείας Γυναικών (Parliamentary Secretary for Women’s Health)

Η πρωθυπουργός Jacinta Allan ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, πριν από την έναρξη της νέας συνόδου της πολιτειακής βουλής την Τρίτη.

Ο αναπληρωτής της πρωθυπουργός Ben Carroll θα γίνει υπουργός Παιδείας και Ιατρικής Έρευνας. Ο Tim Pallas, ο οποίος διεκδίκησε τον ρόλο του αναπληρωτή πρωθυπουργού, θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Aντικαταστάτρια του κ. Carroll ως υπουργός δημόσιων μεταφορών θα είναι η Gabrielle Williams.

Για να αποτελέσει προτεραιότητα πολιτικής η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών, η Lizzie Blandthorn θα γίνει υπουργός Παιδείας, συγκεντρώνοντας το έργο όλης της κυβέρνησης για την εκπαίδευση και το σύστημα προστασίας.

Η βουλευτής του Eltham, Vicki Ward, αναβαθμίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, καλύπτοντας την κενή θέση του κ. Andrews, ως υπουργός για την πρόληψη της οικογενειακής βίας και την απασχόληση.

Η κ. Allan ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Βικτώριας και η πρώτη πρωθυπουργός των Εργατικών από την επαρχία εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

Η κ. Allan, η οποία, όπως και ο κ. Andrews, ανήκει στην αριστερή παράταξη του κόμματος, εξελέγη επίσημα στη θέση χωρίς αντίπαλο λιγότερο από 24 ώρες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του.

neoskosmos.gr