Ελλαδα Super League: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Χάρη στο γκολ… buzzer beater του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα και δεν ηττήθηκε για δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα. Ο Σουηδός φορ στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» μπήκε στο 82ο λεπτό και με κεφαλιά ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο τελικό 2-2, γλιτώνοντας τους «πράσινους» από δεύτερη εντός έδρας ήττα, μετά το 1-2 από την ΑΕΚ. Δύο φορές πήρε «κεφάλι» στο σκορ ο «Δικέφαλος του Βορρά», με τον Παναθηναϊκό να φέρνει το ματς στα ίσα στο 32’ με τον Παλάσιος και να ισοφαρίσει στο 90’+6’ «σώζοντας» τον ένα βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά απ’ τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Τζούριτσιτς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά κι αρχικά έκανε μία χαμηλή πάσα η οποία κόπηκε. Η μπάλα κατέληξε ξανά στα πόδια του Σέρβου μεσοεπιθετικού, ο οποίος εκτέλεσε από πλάγια θέση, αλλά το τελείωμά του χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κρατάει λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια του κι αφού απέφυγε τους κινδύνους στις προσπάθειες των Παλάσιος και Τσέριν, βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα στα δεξιά, έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Κωνσταντέλια που τη βρήκε το τακουνάκι, ο Μπρινιόλι απομάκρυνε τη μπάλα με το ένα χέρι αλλά ο Μπράντον Τόμας που καιροφυλαχτούσε ήρθε από πίσω κι έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 29’ ο Κώτσιρας βρέθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ κι έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Κοτάρσκι εντυπωσιακά να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα με τον Παλάσιος. Από σέντρα του Τζούριτσιτς από τα δεξιά προς τον Μπερνάρ, η μπάλα αποκρούστηκε ασθενώς απ’ τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ κι ο Παλάσιος έβαλε δυνατά το πόδι του και με χαμηλό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1, με τη βοήθεια και του δεξιού δοκαριού.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Κώτσιρας έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά, με τον Κοτάρσκι να είναι εκτός εστίας, δεν πλάσαρε, αλλά γύρισε προς τον Παλάσιος, που την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του, χωρίς να υπάρχει πίσω συμπαίκτης του. Με τα πολλά η μπάλα κατέληξε στον Μπερνάρ που σούταρε από τα αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για να «χτυπήσει» ξανά την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 49’ ο Τόμας δεν πρόλαβε για… εκατοστά να κάνει το 1-2. Στο 55’ ο Παλάσιος από καλή θέση δεν μπόρεσε να εκτελέσει εύστοχα, σουτάροντας λίγο άουτ, ενώ στο 56’ η οβίδα του Μπράντον Τόμας χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι κι έφυγε άουτ.

Στο 58’ ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα, όταν ο Τάισον πήρε μέτρα από το κέντρο προς την εστία του Παναθηναϊκού, πέρασε τη μπάλα στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2 για τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς με τον Βιλένα να έχει τρεις τελικές στο 78’ και στο 82’ που δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο, ενώ στο 88’ ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ του Βιλένα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με το «διπλό» από τη Λεωφόρο για τρίτη σερί σεζόν στην κανονική περίοδο, ήρθε η «λύτρωση» για τους «πράσινους» με τον Γερεμέγεφ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και «έσωσε» τον έναν βαθμό για τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς «κιτρίνισε» τους Σένκεφελντ και Μπάμπα, Τάισον, Σβαμπ, Κοτάρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (62’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπότοφ), Τάισον (83’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (71’ Σαμάτα).

Super League: Εύκολο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες»

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε που βρήκε δίχτυα δύο φορές με ισάριθμες «φωτοβολίδες» εκτός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο, κι ένα του Ροντινέι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (3-0) από το Στάδιο των «Ζωσιμάδων» στο παιχνίδι του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε που βρήκε δίχτυα δύο φορές με ισάριθμες «φωτοβολίδες» εκτός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο, κι ένα του Ροντινέι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (3-0) από το Στάδιο των «Ζωσιμάδων» στο παιχνίδι του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ απέδειξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Πειραιώτες που είχαν ωστόσο κι άλλους διακριθέντες όπως ο Μπιέλ, ο Ροντινέι και ο Καμαρά, Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι που σημειωτέον άρχισε με καθυστέρηση 18 λεπτών λόγω ενός πανό που είχαν απλώσει οι οπαδοί των γηπεδούχων στην εξέδρα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς με διάθεση να ψάξουν το γρήγορο γκολ και στο 7΄είχαν ένα δυνατό σουτ του Φορτούνη που πέρασε πολύ άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε κι ένα σουτ στο 11’ του Μπιέλ. Στο 14’ άναψαν τα αίματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων όταν ο Λιάσος κλώτσησε με δύναμη την μπάλα μπροστά από τον Φορτούνη με την ένταση να εκτονώνεται γρήγορα και τον διαιτητή Ευάγγελο Μανούχο να δείχνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΣ.

Τελικά η πίεση των «ερυθρολεύκων» έφερε αποτέλεσμα στο 17’ όταν ο Ορτέγκα τροφοδότησε τον Ποντένσε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και αυτός έκανε το συρτό αριστερό σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε και στον Παντελάκη, κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν που αιφνιδιάστηκε για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και στο 21’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά την κάθετη πάσα του Μπιέλ προς τον Ελ Κααμπί ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι βρήκαν το δεύτερο γκολ (0-2) στο 23’ πάλι με τον Ποντένσε που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής.

Η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΣ στην περιοχή του Ολυμπιακού έγινε στο 25’ με τον Ροσέρο να μπαίνει από δεξιά, αλλά το γύρισμα του προς τον Παμλίδη, απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Μετά το πρώτο μισάωρο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση αλλά ο Ολυμπιακός παρέμεινε ιδιαίτερα επικίνδυνος σε όλες τις επιθετικές του προσπάθειες, όπως στο 38’ όταν ο Ροντινέι έκανε από τα δεξιά το γύρισμα για να πιάσει το εναέριο πλασέ ο Ελ Κααμπί που έφυγε έξω. Στο 44’ οι Πειραιώτες κέρδισαν φάουλ στον άξονα λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ με τον Φορτούνη να το εκτελεί και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ ο Μπακαδήμας πρόλαβε να σταματήσει την τελευταία στιγμή τον Ποντέσε που ήταν έτοιμος να «κεραυνοβολήσει» τον Κλέιμαν. Στο 54’ μετά τη σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να μπουν ξανά στο ματς στο 61’ όταν ο Τσαούσης έκανε τη σέντρα και ο Μπάλαν έπιασε αφύλακτος μια κεφαλιά που πέρασε άουτ. Από την άλλη οι Πειραιώτες απείλησαν στο 69’με τον Μπιέλ να εκτελεί το κόρνερ, τον Ντόη να παίρνει την κεφαλιά και τον Σόρια να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή της εστίας. Ο Ολυμπιακός… άγγιξε το τρίτο γκολ και στο 77’ όταν ο Ροντινέι έκανε το σουτ από δεξιά και ο Κλέιμαν απέκρουσε δύσκολα.

Τελικά οι Πειραιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 91’ όταν ο Ροντινέι εκμεταλλεύτηκε την κόντρα της μπάλας στον Τσαούση και με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 0-3.

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λιάσος, Αλεξανδρόπουλος, Τζίμας και Πορόζο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62’ Εφορντ), Μπιλμπάο, Τζίμας (75’ Γκάρο), Ροσέρο 62΄Μπαγκάλα), Παμλίδης, Μπάλαν (75’ Κόντε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46’ Πορόζο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46΄Γόβετιτς), Ποντένσε (66’ Μασούρας), Μπιέλ (83’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66’ Καρβάλιο) .