Ο Ζαχαρίας Κοτρωνάκης νέος εκτελεστικός διευθυντής του AHI

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC. Το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) ανακοίνωσε στις 5 Οκτωβρίου την πρόσληψη του Ζαχαρία Κοτρωνάκη (Zachary A. Cotronakis) στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

«Είναι η αρχή μιας νέας εποχής στο Ινστιτούτο» δήλωσε ο πρόεδρος του AHI, Νίκος Λαριγκάκης (Nick Larigakis). «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέραμε τον Ζακ στο συμβούλιο. Ανυπομονούμε για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, τόσο για το AHI όσο και για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Είμαι βέβαιος ότι ο Ζακ θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για την αποστολή μας και την κοινότητα».

Ο κ. Κοτρωνάκης υπηρέτησε πρόσφατα ως συνέταιρος στην εταιρεία Manatos & Manatos, που αποτελεί μια σημαντική εταιρεία λόμπι στην Ουάσιγκτον. Κατά τη θητεία του εργάστηκε για την υποστήριξη πολλών στόχων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στο Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο και βοηθάω στην προώθηση των προσπαθειών της κοινότητάς μας στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο κ. Κοτρωνάκης. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη σημαντική κληρονομιά που το AHI έχει χτίσει τα τελευταία πενήντα χρόνια και προσβλέπουμε σε μια όλο και πιο ενισχυμένη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο Ζαχαρίας Κοτρωνάκης συνεργάζεται στενά με τον οργανισμό National Hellenic Society, μια ένωση ηγετών Ελληνοαμερικανών που εργάζεται για τη διαιώνιση και τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπηρετεί ως Εθνικός Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Επαγγελματιών του οργανισμού, που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τη νέα γενιά των Ελληνοαμερικανών με θέσεις εργασίας, πρακτική άσκηση και μέντορες σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Σε αυτή τη θέση, συμμετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του NHS.

Επιπλέον, ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του AHI είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου George Washington, όπου έλαβε πτυχίο στην οικονομία και την ιστορία.

Εχει γεννηθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο και έλκει την καταγωγή του από τα Χανιά -από την πλευρά του πατέρα του- και τη Σάμο από την πλευρά της μητέρας του.

Πηγή:ekirikas.com