Έλληνας συνθέτης από Αυστραλία έγραψε τραγούδι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Το ελληνικό συγκρότημα Zante Dilemma έγραψε ένα τραγούδι για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για χάρη του, όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο δημιουργός του τραγουδιού με τον τίτλο “Στέφανε” Κώστας Εφέπουλος έχει αρχίσει να δέχεται ανώνυμες απειλές ακόμα και για την ζωή του:

«Το τραγούδι είναι μια μεγάλη παραγωγή για την οποία εργαστήκαμε πολλά άτομα μαζί. Κυκλοφόρησε πριν από τέσσερις ημέρες και είναι ένας ύμνος για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Όπως εξηγεί ο Κώστας Εφέπουλος που μαζί με το συγκρότημα του έχουν συνεργαστεί με την Samantha Fox και του Sonic την ιδέα για το τραγούδι του την έδωσαν μια ομάδα φίλων του πολιτικού αρχηγού:

Ο Κώστας Εφέπουλος ζούσε στην Αυστραλία πριν πάει για να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα.

«Την ιδέα μου την έδωσε μια ομάδα φίλων του Στέφανου στην Πάτρα, που με πλησίασαν και μου ζήτησαν να γράψω ένα τραγούδι για εκείνον. Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, ήθελε δουλειά και ο στίχος και η μουσική. Κάθισα δυο μερόνυχτα και είδα τα πάντα για εκείνον γιατί έπρεπε από κάπου να πιαστώ. Αυτό που με άγγιξε περισσότερο είναι η όλη αυτή η επίθεση που δέχτηκε, η οποία για μένα έμοιαζε με “δολοφονία” χαρακτήρα, για έναν τόσο νέο και φρέσκο άνθρωπο, που προσπάθησε να διεκδικήσει την προεδρία ενός κόμματος και τελικά τα κατάφερε».

Ο δημιουργός αισθάνθηκε μάλιστα να ταυτίστηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς κι εκείνος έχει πάει να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα από την Αυστραλία και είχε βρει εμπόδια.

Το τραγούδι “Στέφανε” κυκλοφόρησε πριν από 4 ημέρες:

«Χαίρομαι που αρέσει το τραγούδι μας σε αρκετό κόσμο, ωστόσο έχω δεχτεί και ανώνυμες απειλές ακόμα και για την ζωή μου. Δεν ξέρω τι γίνεται ζω τρελά πράγματα. Βρήκαν το τηλέφωνο μου και μου λένε διάφορα “Είσαι το ίδιο καθίκι με αυτόν” και τέτοια. Δεν έχω δώσει σημασία μέχρι στιγμής, αν όμως συνεχιστεί δεν ξέρω τι θα κάνω. Υπάρχει ένας μικρός μηχανισμός, ο οποίος είναι ανασταλτικός παράγοντας στο φαινόμενο Κασσελάκης και προσπαθεί να τον φρενάρει».

Οι στίχοι του τραγουδιού “Στέφανε”

Δεν τη βρίσκεις την άκρη

Σε έχουν ξεχάσει φίλοι κι εχθροί

Μια χαμένη γιορτή

Πριν καταλάβεις, σου γυρίζουν την πλάτη

Και στέκεσαι μόνος πάνω στη γη

Κι όταν ανοίγω την οθόνη

Ξεσπάει πάνω σου το μαύρο με οργή

Στέφανε, μπορεί να ταξιδέψουμε μαζί

Πάνω απ’ τη μιζέρια τους που διώχνει τα πουλιά

Πάνω από καμένη γη και βάλτους στην ψυχή

Πάνω από εκείνα που τρομάζουν τα παιδιά

Σε μια εξορία στην άκρη της πόλης

Η μέρα μικραίνει και μένει η οργή

Κι εκείνα που αγάπησες θαμμένα στη σκόνη

στο τέλος του ονείρου έχουν χαθεί

Κι όταν ανοίγω την οθόνη

ξεσπάει πάνω σου το μαύρο με οργή.

 

Με στοιχεία /στοίχους και Video URL από neoskosmos.com