Στα ελληνικά Σχολεία της Νυρεμβέργης σεμινάρια από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Νυρεμβέργη.- Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, διοργανώνει επίσκεψη κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας στη Νυρεμβέργη στο διάστημα 11 με 14 Οκτώβρη.
Την ομάδα ΔΗΕ αποτελούν αξιωματικοί της ελληνικής Αστυνομίας με κατάρτιση στους τομείς ψυχολογίας, λογισμικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και μέσων ψηφιακής δικτύωσης.

Η επίσκεψη σκοπεύει στην πραγματοποίηση σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και την προστασία από το κυβερνοέγκλημα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, όπως επίσης σε κάθε ενδιαφερόμενο της ελληνικής παροικίας Νυρεμβέργης.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ιδιαίτερες ανά ηλικία εισηγήσεις, διάλογο, εικονοπροβολές και διάθεση έντυπου υλικού και θα γίνουν στις αίθουσες των ελληνικών σχολείων του Langwasser στη διάρκεια πρωινής λειτουργίας τους.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων, προέκυψε από πρωτοπόρα συνεργασία ειδικών επιστημόνων
των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και εντάχθηκε ως επιλέξιμη εκπαιδευτική ύλη με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια στα ελλαδικά σχολεία.
Κύριοι στόχοι των παραπάνω είναι τόσο η η ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για τους ελλοχεύοντες κινδύνους στο διαδίκτυο, όσο και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών με διαθέσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία, γνώσεις και τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης.
Από τις παγίδες των fake news, των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών, της ομηρίας σε ηλεκτρονικούς εκβιασμούς και τις προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέχρι την επισφαλή χρήση προσωπικών κωδικών, τον εθισμό στα ψηφιακά παιχνίδια και την αμέριμνη έκθεση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, το κυβερνοέγκλημα είναι πανταχού παρόν και παραμένει ο δυνητικά κυρίαρχος θύτης των νεαρών ηλικιών, ιδιαίτερα μάλιστα των μαθητών με τις `εύφορες` συναναστροφές τους στο σχολικό περιβάλλον.

Στις επιμορφωτικές παρεμβάσεις της ΔΗΕ στα σχολεία της Νυρεμβέργης, σημαίνουσα υπήρξε
η έγκρισή, αλλά και πρόθυμη διευκόλυνση τους από το συντονιστικό γραφείο εκπαίδευσης Μονάχου.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης ακολουθεί την συνειδητή μας επιλογή για πολιτικές παρεμβάσεις πεδίου στην καθημερινότητα και νεορεαλισμό των απόδημων.
Ανάλογες ήταν οι παρεμβάσεις μας τα τελευταία χρόνια στις κοινωνίες των αποδήμων με τις επιχορηγήσεις και διοργανώσεις επισκέψεων σε σχολεία και κοινό, τόσο των παιδοψυχολόγων του `Χαμόγελο του Παιδιού` (δις) όσο και των κοινωνιολόγων της δομής απεξάρτησης `Σείριος`.
Μάλιστα δε, λόγω των αναπάντεχων (δυστυχώς) ευρημάτων στους σχολικούς οργανισμούς των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης, συμπεράναμε ως αναγκαία την περαιτέρω συμπαράστασή μας λόγω και έργω στις εκπαιδευτικές διεργασίες των Ελλήνων μαθητών της πόλης.

Προτρέπουμε τα σωματεία των απόδημων στη βάσανο νέας διαλεκτικής με τον χώρο και τη συγχρονία. Τσαρούχια, κεμεντζέδες, σουβλάκια και εθνοϊδεοληπτικοί δεκάρικοι του Οκτώβρη και του Μάρτη από μόνες τους ως συμπεριφορές, στρεβλώνουν αντιεπιστημονικά τη λαογραφία και συνιστούν απολιτίκ μπεμπεκισμούς, συντηρώντας καρικατουρίστικα το αναχρονιστικό Καζαντζιδικό μοντέλο `μετανάστη`.

Τα προβλήματα που χρήζουν πάλης και λύσεων πηγάζουν στην κοινωνία, στα σχολεία, στου γείτονα το σπίτι, στου αδύνατου τη θυματοποίηση, στα φοβικά μας σύνδρομα, στ` ανοχύρωτα ανθρώπινα δικαιώματα, στον υφέρποντα άτυπο φασισμό της αγοράς του λόγου, του διαδικτύου,
του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Στον προγραμματισμό της επίσκεψης συμπεριλάβαμε την παρουσίαση του οργανισμού ΔΗΕ στο ψηφιακό ραδιοσταθμό Radio Ellinadiko (με παγκόσμιο ακροατήριο), όπως επίσης και τη συνεδρία του κλιμακίου των Ελλήνων αξιωματικών με την αντίστοιχη υπηρεσία της Αστυνομικής Αρχής Νυρεμβέργης.

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com