Αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία εισβολή στην Γάζα: Ολοκληρώνουμε τις προετοιμασίες λέει ο ισραηλινός στρατός

Λωρίδα της Γάζας.- Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες «για μία σημαντική χερσαία επιχείρηση» στην Γάζα.

«Τα τάγματα και οι στρατιώτες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσονται σε όλη την χώρα και είναι έτοιμοι να αυξήσουν την ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε μια σημαντική χερσαία επιχείρηση», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι είναι έτοιμος να «επεκτείνει την επίθεση» εφαρμόζοντας «ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών σχεδίων επίθεσης, η οποία περιλαμβάνει μία «κοινή και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θάλασσα και ξηρά».

Παράλληλα τόνισε ότι ολοκληρώνει την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων, καθώς η διεύθυνση υλικοτεχνικής υποστήριξης εργάζεται για να παράσχει στα στρατεύματα όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν για την χερσαία επίθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες τα εργαλεία που απαιτούνται για τη μάχη έχουν μεταφερθεί στους χώρους συγκέντρωσης και σε αυτή τη φάση οι διάφορες μονάδες της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Υλικοτεχνικής Υποστήριξης εργάζονται για την ολοκλήρωση της λειτουργία των εργαλείων και τον εξοπλισμό τους με προηγμένα μέσα μάχης, όπως απαιτείται », υπογράμμισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

«Το επόμενο στάδιο έρχεται» λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.